Over fire hundrede asylansøgere og familier til flygtninge er kommet ind i Danmark i år – heraf halvtreds efter at grænsen blev lukket

Medens Europa i årets første måneder gradvist lukkede mere og mere ned på grund af corona pandemien, strømmede asylansøgere og familiesammenførte fortsat ind i Danmark.

 

I perioden 1. januar til 19. april har ikke færre end 271 personer søgt asyl i Danmark.

 

Af dem er de 50 kommet ind i landet, efter at Danmark den 14. marts klokken 12:00 lukkede sine grænser for alt andet end erhvervsbetinget transport.

 

Ifølge en opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet søgte 12 personer asyl i Danmark i uge 16 fra 13. – 19. april.

 

Folketingets flertal fastholder: Asylansøgere er stadig velkomne

Siden grænselukningen har politiet således skulle køre hver enkelt asylansøger fra grænsen til Center Sandholm i Nordsjælland.

 

En køretur, der tager tre timer hver vej frem og tilbage i en situation, hvor politiet i forvejen er overbelæsset med opgaver.

 

Det har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) besluttet.

 

Dansk Folkepartis forsøg på at stoppe vanviddet ved at også lukke grænsen for asylansøgere, blev afvist af et stort folketingsflertal med begrundelsen internationale konventioner, som Danmark har tiltrådt.

 

Men også koner og børn til flygtninge strømmer ind i landet

Medens fokus stort set altid er rettet mod antallet af asylansøgere og deres påvirkning af det danske samfund, har vi her avisen gang på gang påpeget, at familiesammenføringer til flygtninge udgør et stadigt større og generelt set upåagtet problem.

 

Og det gælder især også nu, hvor Danmark i perioden 1. januar – 31. marts på flygtningeområdet har givet tilladelse familiesammenføringer med 83 ægtefæller og 99 børn.

 

Det er stort set sket i en periode, hvor de første alvorlige alarmklokker ifølge DR lød den 27. februar, hvor Danmark, Estland og Norge havde konstateret de første tilfælde af corona, og hvor Italien meldte om en stigning på 25 procent, og hvor antallet af smittede italienere havde passeret 400.

 

Forinden havde den amerikanske præsident, Donald J. Trump allerede den 22. januar lukket for stort set al flytrafik fra Kina, medens man i EU blot lod som ingenting og lod trafikken fortsætte.

 

Og nu viser det sig så, at ikke-vestlige er stærkt overrepræsenterede

Tilbage står at etniske minoriteter har vist sig at være overrepræsenterede blandt de coronasmittede.

 

Således viser en undersøgelse fra det britiske Intensive Care National Adit en Research Center, at 34 procent af de alvorligt syge på Storbritanniens intensivafdelinger er enten sorte, asiater eller en anden etnisk majoritet, fremgår det af den britiske TV-station BBC.

 

På den baggrund oplyste statsminister Mette Fredriksen (S) efter spørgetimen i tirsdags, at hun vil overveje at få gennemført en opgørelse af coronasmittede med anden etnisk baggrund end dansk.

 

Hvis hun ellers får lov, uden at hendes parlamentariske grundlag bestående af flygtningevenner med den radikale Morten Østergaard trækket tæppet væk under hende

 

Og alt imens man tøver, kommer asylansøgere og familiesammenførte til flygtninge stadig ind i Danmark med den risiko, de rent faktisk ifølge britiske undersøgelser udgør for yderligere smitte af coronavirus.

 

Læs mere her:

https://www.dr.dk/nyheder/udland/foerste-gang-flest-nye-corona-tilfaelde-uden-kina

 

https://denkorteavis.dk/2020/ikke-vestlige-er-staerkt-overrepraesenteret-blandt-coronasmitte-nu-oervejer-danmark-at-opgoer-smitten-paa-etnisk-baggrund/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…