Pia og Pernille raser over smittespredningen blandt indvandrere: De kræver drastiske indgreb

Antallet af smittede med corona stiger faretruende i Danmark.

 

Og det står helt klart, at mennesker med anden etnisk baggrund end dansk er stærkt overrepæsenteret blandt de smittede.

 

Det er særlig katastrofalt i Aarhus. Her var 78 procent af de smittede i sidste uge af somalisk herkomst. Det er 61 ud af 78 smittede.

 

Men smitten breder sig også blandt buschauffører og studerende i byen. Det betyder, at busserne nu kører uregelmæssigt i byen. Og de studerende må tilsyneladende aflyse flere arrangementer. (TV2 News)

 

Desuden er der et større udbrud af smitte i Ringsted, der udgår fra slagteriet. Her er det især polakker, der er smittede.

 

Læs mere i Stiften.dk, JP.dk.

 

Smitten spreder sig til flere og flere kommuner.

 

Men ifølge Tyra Grove Krause, afdelingschef, Infektionsepidemiologi & Forebyggelse på Statens Serum Institut, kan en del af stigningen på landsplan dog forklares med de to aktuelle udbrud i Ringsted og Aarhus, der altså i høj grad omfatter personer med anden etnisk herkomst

 

Såvel Ringsted som Aarhus er i gang med en intensiv, målrettet spittesporing, informationskampager, med mere.

 

På landsplan er der også lagt op til stramninger. Og den 4. genåbning af samfundet bliver næsten med sikkerhed beskåret, så nattelivet ikke får lov at åbne fuldt op.

 

Men det er slet ikke nok. Det siger Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti og Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

 

Det er flere måneder siden, at Statens Serum Institut kunne fortælle, at at smitten var mest udbredt blandt indvandrere blandt andet på den københavnske Vestegn.

 

Men det blev ikke taget alvorligt. Det blev stort set ikke gjort en målrettet indsats.

 

Det kan danskerne nu komme til at betale for i form af generelle stramninger som for eksempel krav om mundbind og stop for åbninger af samfundet.

 

Pia Kjærsgaard vil have udgangsforbud i ghettoerne

Der skal tages langt hårdere fat for at bremse coronasmitten i indvandrergrupper og blandt de udlændinge, som arbejder i Danmark, siger Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti..

Derfor foreslår Pia Kjærsgaard at gå meget hårdt til værks for at få stoppet udbruddet.

 

– Man må lukke ghettoerne, hvor langt de fleste bor, i en periode. Man må undersøge, hvem der er smittet, og hjælpe dem ud, der ikke er smittet. Jeg er sikker på, at langt de fleste af de somaliere bor i en ghetto. Og så må man lukke den, indtil den her virus er bragt ned på nul, siger hun til DR.dk.

 

Hvordan vil du lukke et boligområde. Er det udgangsforbud?

– Ja, det kunne det sagtens være. Det vigtigste er, at de ikke bringer det videre ud i samfundet.

 

Hvorfor tror du, man ser den overrepræsentation af folk med udenlandsk baggrund blandt de smittede?

– Man tager det ikke alvorligt. Man orienterer sig ikke via medier, for man forstår måske ikke, hvad der bliver sagt. Det duer ikke, at man sidder og kigger på udenlandsk tv, når man burde orientere sig om, hvad der sker i det land, man bor i, siger Pia Kjærsgaard til DR.dk.

 

Pernille Vermund: De skal sendes ud af landet

Pernille Vermund skriver på sin blog:

 

“I uge 30 var mere end halvdelen af de nye smittetilfælde indvandrere.

 

Forleden kom det frem, at to ud af tre af de smittede i Aarhus har somalisk baggrund. Og i går meddelte sundhedsministeren, at han ville udskyde genåbningens fase 4.

 

Det gør mig harm.

 

Jeg er så vanvittigt træt af at opleve, hvordan indvandrere og efterkommere fra Stormellemøsten i den grad pisser på det danske fællesskab.

 

Og jeg bliver virkelig vred over at se, hvordan danske politikere gang på gang berøver danskerne frihed og penge i et forsøg på at kompensere for de uintegreredes adfærd.

 

Det er simpelthen ikke rimeligt.

 

Endnu engang står vi i en situation, hvor indvandrere fra Stormellemøsten udgør en alt for stor del af de udfordringer, som påvirker danskernes hverdag, frihed og tryghed.

 

Og endnu engang bliver det danskerne, der med længere udsigt til at genåbne videregående uddannelser, spillesteder og natklubber berøves deres frihed.

 

Hvorfor skal vi have disse mennesker iblandt os? Hvad er meningen?

 

I foråret fik en dansk mor en bøde for at sidde på en bænk på en legeplads med sine børn på Islands Brygge. Og unge danskere blev udskammet for at nyde forårssolen på havnekanten.

 

Hvor mange bøder er der uddelt i de indvandrertætte områder?
Hvor meget ekstra politi er der indsat for at komme problemerne til livs i ghettoerne?

 

Lad os få sat massivt ind der, hvor problemerne er.

 

Og lad os så for pokker få udvist de udlændinge, der lever af danskernes penge eller forbryder sig mod loven. Vi vil ikke finde os i mere. Vi har fået nok!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…