Pia Kjærsgaard: Danmark er ikke et ulveland – nu kræver hun, at miljøministeren hjælpe fortvivlede fåreavlere

Colourbox

Nu er Folketingets tidligere formand, Pia Kjærsgaard (DF), gået ind i debatten om ulvens berettigelse i landbrugslandet Danmark.

 

Det sker på baggrund af de eneste angreb på fåreavler Morten Thøgersens drægtige får.

 

Indtil videre har han mistet i alt 83 får som følge af angreb, hvor fårene dels er bidt ihjel eller skambidte i en sådan grad, at de må aflives.

 

”Jeg er helt slået ud og er tæt på at smide håndklædet i ringen,” siger fåreavleren til Dagbladet Holstebro Struer.

 

Pia Kjærsgaard: Der skal gøres noget nu

Debatten om ulve er efterhånden blevet mere eller mindre betændt i en sådan grad, at de færreste politikere har mod og mandshjerte nok til at blande sig og sige enten for eller imod ulve i det danske landbrugslandskab.

 

Men det gælder ikke Pia Kjærsgaard.

 

Nu har den tidligere DF-formand har fået nok og vil rette en henvendelse til miljøminister Lea Wermelin, for at få hende til at søge om den dispensation, som Finland har fået af  EU-domstolen til at skyde noget såkaldt problemulve, der i fire områder har hærget i Finland.

 

Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

 

”I forhold til de mange angreb, der har været, og hvor ikke bare får, men også ponyer, er blevet skambidt og bidt ihjel, kan vi kan ikke blive ved med at sige til landmændene, at de bare skal sætte et hegn op,” siger Pia Kjærsgaard til avisen og understreger:

 

”Der skal gøres noget nu, også i forhold til at modvirke, at sagen tages i egen hånd i form af krybskytteri.”

 

Hvad nu, hvis der pludselig gik ulve rundt ude i dyrehaven?

Meget tyder på, at det især er på de københavnske caféer ulvetilhængerne befinder sig, og hvor man åbenbart lider under den vrangforestilling, at det nordvestlige Jylland og egnene nord for Limfjorden er store ubebyggede områder med hede og skov.

 

Eller som Pia Kjærsgaard udtrykker det til Dagbladet Holstebro Struer:

 

”Det duer ikke, at der så sidder folk i København, der synes, at ulven er et helt naturligt og fredet dyr.”

 

Hun understreger tværtimod, at:

 

”Danmark er ikke et ulveland, og jeg tror, at hvis der pludselig gik ulve rundt ude i Dyrehaven, så ville det få større opmærksomhed.”

 

Morten Thøgersen er ikke den eneste – en enkelt fåreavler har mistet 200 dyr

Det seneste formentlige ulveangreb på Morten Thøgersens får med lidt over tyve døde og lidende skambidte drægtige får, der skulle have læmmet i løbet af de næste par måneder, har for alvor fået debatten til at blusse op.

 

Men fakta er, at meningsløse og brutale ulveangreb på får har fundet sted, siden ulven i 2016 holdt sit indtog i Danmark.

 

Det kan især den vestjyske fåreavler Jørgen Blazejewicz skrive under på.

 

Den 3. april sidste år mødte der ham et desværre velkendt syn, han var ude at tilse sin fåreflok på Naturstyrelsens arealer i Sandfær Plantage ved Holstebro, hvor fårene var sat ud som en del af naturplejen.

 

En mark overstrøet med døde og skambidte får.

 

I alt atten dræbte får og otte, der var så skambidte og lidende, at de måtte aflives.

 

Med det DNA-bekræftede ulveangreb den 3. april sidste år har Jørgen Blazejewicz mistet omkring 200 får, siden ulven i 2016 for alvor holdt sit indtog i Danmark.

 

Men, som Venstres nuværende formand, Jacob Ellemann-Jensen, udtrykte det ifølge Ritzau den 21. juni sidste år, da han var miljømister:

 

”Det her er et hensyn til, at vi har fået et nyt dyr i Danmark. Jeg var helst fri for, at det var kommet hertil, men nu er ulven her. Og den er fredet. Det skal vi finde ud af at håndtere.”

 

Indtil videre har den håndtering resulteret i minimum små tre hundrede dræbte og blodige og skambidte lidende får.

 

Men får er i modsætning til ulve jo heller ikke fredet af EU.

 

Læs mere her:

https://dagbladet-holstebro-struer.dk/artikel/pia-kj%C3%A6rsgaard-angriber-minister-s%C3%B8g-nu-dispensation-til-at-skyde-ulven?fbclid=IwAR1pZLlK1CPeYxXZMFRcqk1BGBh9mfXZa6v5GYNZGIWYD8nyEgP0at5M0YE

 

https://denkorteavis.dk/2019/en-enkelt-faareavler-har-mistet-omkring-200-faar-som-foelge-af-ulveangreb-nu-opfordrer-praest-jaegerne-til-at-skyde-ulve/

 

https://nyheder.tv2.dk/politik/2018-06-21-miljoeminister-definition-af-problemulve-goer-en-forskel

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…