På en tilfældig tirsdag aften i Odder stødte politiet på en mand, der viste sig at være en sand ’berigelse’ af det danske samfund

Tirsdag aften kom en patruljevogn kørende på Banegårdsgade i Odder. Så stødte betjentene på en mand, der viste sig at være et meget ’spændende’ bekendtskab.

 

Der var ikke det, han ikke havde gang i, kan man forstå på politirapporten fra Østjyllands Politi onsdag den 9. september.

 

Da betjentene kom kørende på Banegårdsgade, bemærkede de en mørk motorcykel, der kom kørende mod dem.

 

Betjentene slog motorcyklens registreringsnummer op i politiets systemer, og her kunne de se, at den stod som afmeldt.

 

Derefter tændte betjentene for bilens blink og bad motorcyklisten om at standse. ”Det var han dog ikke specielt interesseret i,” som det så smukt hedder i politirapporten.

 

Motorcyklisten satte farten op, svingede mod øst ad Lundevej og satte hastigheden op til 100 km i timen. Patruljevognen satte efter ham.

 

Undervejs kunne betjentene blandt andet se motorcyklisten to gange køre højre om chikaner på vejen – formentlig for at undgå vejbump.

 

Denne specielle måde at køre på, fik betjentene til at bruge både horn og lygter for at få manden til at standse. Men han kørte bare videre ad Østermarksvej. Så gik det imidlertid op for ham, at vejen endte blindt.

 

Hvad gør man så?

 

Motorcyklisten fandt straks en kreativ løsning på det problem: Han kørte mod færdselsretningen, forbi politivognen og op på fortovet. Herfra drønede han ned ad en græsskråning ved Odder Gymnasium!

 

Den ene betjent steg ud af patruljevognen, og han kunne se motorcyklen ligge væltet for enden af skråningen. Betjenten fik flugtkøreren råbt an og kommanderet ned på maven med hænderne over hovedet.

 

Virkelig en spændende type

Manden viste sig at være 37 år. Han blev anholdt og ført med tilbage til politibilen.

 

Han blev så i første omgang sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

 

Men det var kun begyndelsen.

 

Manden virkede narkopåvirket, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel. Han sagde selv, at det med narkoen var årsagen til, at han forsøgte at flygte fra politiet.

 

Gradvis åbenbaredes det dog, at manden også havde en hel del andet på samvittigheden.

 

Det viste sig, at han var frakendt førerretten til motorcyklen. Så han fik en sigtelse for at køre i frakendelsesperioden.

 

Han var desuden også i besiddelse af en større mængde hash og lidt amfetamin. Derudover var han i besiddelse af en digitalvægt og et større kontantbeløb. Det udløste en sigtelse for både besiddelse af og forsøg på salg af narkotika.

 

For fuldstændighedens skyld kan det tilføjes, at den nummerplade, der sad på motorcyklen, hørte til en helt anden motorcykel!

 

Her var virkelig en mand med et meget stort repertoire.

 

Politirapporten oplyser intet om mandens etniske baggrund. Men hvem han end er, og hvor han end kommer fra, så er det åbenbart, at sådan en type giver et spændende bidrag til det danske samfund.

 

Tænk, hvor meget vi ville miste både kulturelt og samfundsmæssigt, hvis der ikke fandtes sådan en mand til at sætte kolorit på det hele.

 

Med 100 km i timen, højre om vejchikaner, med narko i blodet og narkovægt i bagagen – og så i øvrigt frakendt førerretten.

 

Meget berigende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…