Over hele Frankrig brænder kirker – endnu en rystende brik i den verdensomspændende kristendomsforfølgelse

Ildspåsættelse i Nantes

 

Den 18. juli i år udbrød der brand i katedralen i den franske by Nantes – en tragedie, der knap nok blev kommenteret i medierne. Ikke desto mindre drejer det sig kunsthistorisk set om en katastrofe, idet kirken anses for at være én af landets betydeligste gotiske mesterværker. Det lykkedes dog de flere end 100 brandmænd at redde kirkens kor og murværk, men både det enestående orgel fra d. 17. årh., vinduer med historiske glasmalerier og andre uerstattelige kunstværker blev flammernes bytte.

 

Og nu følger det næste chok. Det blev omgående fastslået, at branden skyldes ildspåsættelse tre forskellige steder i kirken. Politiet arresterede en 39årig flygtning fra Ruanda, der forlængst var blevet dømt til udvisning, men endnu opholdt sig i Frankrig. Efter først at have nægtet, indrømmede han efter ca. en uge, at han var gerningsmanden, men at han ”bittert fortrød”, hvad han havde gjort. Han risikerer en straf på op til ti år – men ikke et ord om en efterfølgende udvisning. Nu skal der nok være venligboere, der svømmer over af medlidenhed med den angrende synder.

Ildspåsættelsen i Nantes fandt sted ca. 15 måneder efter en lignende brand næsten fuldstændigt ødelagde Notre-Dame-katedralen i Paris, hvis årsag aldrig er blevet fuldstændigt opklaret og nok heller ikke bliver det. Det er ligesom myndighedernes vilje hertil mangler – og man har lov til at gætte hvorfor.

Over hele Frankrig brænder kirker

Der ligger helt tydeligt en klar kristendomsfjendtlig strategi bag det hærværk, der øves ikke blot mod kirker, men også skoler, kirkegårde og religiøse statuer. Det drejer sig ganske enkelt om angreb rettet mod vores vestlige civilisation. Allerede i 2013 udtalte den kendte franske filosof Alain Finkielkraut til avisen L’Opinion (17. december): ”Vi må forsøge alt, mens det endnu er muligt, for at redde vores civilisation. Vores civilisation er den græske, romerske og jødisk-kristne arv.”

 

Inden for det sidste halvandet år har brandstiftere været på spil i seks franske katedraler og større kirker: Notre-Dame og St.-Sulpice i Paris, Nantes, Rennes, Lavaur og Pontoise. Disse brande er givetvis årsagen til, at den kendte historiker Rémi Brague har karakteriseret Notre-Dame-katastrofen som ”vores 9/11”. Organisationen Observatoire du patrimoine religieux i Paris viser på dens hjemmeside ialt 20 franske kirker, der blot inden for ét år har været udsat for ildspåsættelse.

 

Allerede d. 15. juli 2015 kunne The Washington Post offentliggøre et manifest, ”Hænderne væk fra vore kirker”, forfattet af 25 franske konservative intellektuelle og politikere, blandt dem den tidligere præsident Nicolas Sarkozy; lynhurtig indsamledes flere end 40.000 underskrifter. Årsagen var en udtalelse af lederen af ”Le Grand Mosque” i Paris, Dalil Boubakeur, at muslimerne ønskede at fordoble antallet af moskeer i Frankrig til 4.000 og at man hertil kunne anvende nogle af Frankrigs mange tomme kirker – ialt findes der 45.000 kirker i landet.

 

Islamistiske attentater i Frankrig

 

Boubakeur trak sin udtalelse tilbage efter den voldsomme reaktion, hvilket givetvis også skyldtes de islamistiske attentater samme år rettet mod på det satiriske tidsskrift Charlie Hebdo, det jødiske supermarked Hyper Cacher og spillestedet Bataclan, alle i Paris. der kostede over 100 uskyldige menneskeliv. Året efter blev sognepræsten i den lille by Saint-Étienne-du-Rouvray i Normandiet, Jacques Hamel, under morgenmessen myrdet af to terrorister, der bekendte sig til Islamisk Stat (IS). Præsten blev bestialsk myrdet foran alteret. Ifølge et øjenvidne, en ældre nonne, søster Danielle, der overlevede, råbte prøsten inden han fik halsen skåret over: ”Vig fra mig satan!“ Ordenes symbolske mening er vel ikke til at tage fejl af!

 

Iflg. Associated Press beskyldte Frankrigs anti-terror-anklager i september 2016, fem muslimske kvinder, igen under kommando af IS, at ville sprænge en bil fyldt med gasflasker i luften i nærheden af Notre-Dame. Mindre end tre år senere brændte katedralen. I december 2018 fandt et terrorangreb sted på et julemarked i Strasbourg, hvor tre sagesløse mennesker blev skudt og 14 såret. Det er overflødigt at nævne, at også her var gerningsmanden muslim.

 

Derfor hersker der i den franske offentlighed ingen tvivl om, at det i overvejende grad er muslimer, der står bag vanhelligelsen af landets kristne arv. Det katolske Frankrig er ganske enkelt godt på vej til at blive islamiseret.

 

I perioden 2008-19 er antallet af brandstiftelser, vandalisme på kirkegårde, ødelæggelse af statuer i Frankrig med dets store muslimske befolgningstal på ca. 5 mio eller 8,2% af den samlede befolkning steget med ufattelige 285%. Det franske indenrigsministerium har for året 2019 registreret 996 attentater på kristen ejendom og kristne symboler. Europas ældste kulturmagasin Revue des Deux Mondes har så sent som d. 9. juli i kaldt angrebene på de franske kirker for en national tragedie. Ialt blev 875 kirker beskadiget i 2018.

 

Også i andre europæiske lande ødelægges kirkelig ejendom

 

Den internationale tænketank The Gatestone Institute offentliggjorde d. 1. januar 2020 en række tankevækkende statistiske oplysninger. Således nævnes, at ca. 3.000 af Europas kirker og kirkelige bygninger i 2019 var målet for vandalisme og andre kriminelle aktiviteter: ”Overgrebene sker oftest i Frankrig og er rettet mod kirker, skoler, kirkegårde og statuer, der ødelægges, vanhelliges og brændes med et gennemsnit på tre per dag iflg. officielle statistikker.”

 

Vesterlandets undergang?

 

Gatestone anfører nogle få af et stort antal af eksempler fra 2019 spredt over hele Europa:

 

  • Nîmes, Frankrig (5. februar): Tabernaklet i kirken Notre Dame des Enfant blev brudt op og det indviede alterbrød spredt ud over kirkegulvet. Væggene tilsmurt med fækalier.
  • Glasgow, Skotland (28. april): Statuer i kirken Saint Simon blev smadret ved højlys dag og et Madonnabillede ødelagt.
  • Orvieto, Italien (12 maj): Den mere end tusindår gamle kirke San Giovenale blev oversmurt med antikristent graffiti.
  • Grossholbach, Tyskland (17. maj): En Jesusstatue blev brændt og der blev urineret på kirkeinventaret.
  • Graz, Østrig (19. juni): En 45årig iraker satte ild til fire af byens kirker.
  • Zaragoza, Spanien (16. november): Kirken Santo Sepulcro de Tauste blev plyndret og et Jesusstatue brændt.
  • Scorrano, Italien (18. november): I en lokal kirke blev et gyldent halsbånd stjålet fra en Madonnastatue, kirkebøssen stjålet og gerningsmanden urinerede på altret. Altsammen optaget på en overvågningsvideo.
  • Trondheim, Norge (27. november): Fire muslimer truede med at dræbe en gadeprædikant medmindre han ville omvende sig til Islam.

 

Og listen fortsætter . . . Her drejer det sig i sandhed om begyndelsen til Vesterlandets Undergang, hvilket er titlen på et storværk fra 1918-22 af den tyske historiefilosof Oswald Spengler. Og så må vi ikke glemme kristenforfølgelsen i Mellemøsten, Afrika og Østasien, f.eks. Kina, hvor sidste skridt er fjernelsen af korset fra alle bygninger inkl. kirker – men det er stof for en anden klumme.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…