Over 100 muslimer til begravelse blæser på coronareglerne – det sker mange gange og nu bliver der sat vagter ind

Læserfoto via Aftenposten

Politiet er flere gange blevet tvunget til at gribe ind, fordi for mange gæster kommer til muslimske begravelser i Malmø. Det skriver expressen.se

 

Det er så udbredt, at kirkegårdens administration har været nødt til at indsætte vagter.

 

– Vores sikkerhedsrepræsentanter har truet med at stoppe begravelser på grund af infektionsrisikoen, siger kirkegårdsleder Sven-Erik Perlman Aspeklev til avisen.

 

I slutningen af ​​november forbød regeringen offentlige samlinger med mere end otte deltagere. Undtagelser blev dog foretaget for begravelser, hvor 20 gæster har lov til at deltage. Det skete fordi coronasmitten steg i Sverige.

 

Og siden er det kun blevet værre. I dag er Sverige et af de hårdest ramte lande. Der er derfor stort behov for en adfærd, der begrænser smitten.

 

Men kirkegårdsadministrationen i Malmø har alligevel haft store problemer med, at deltagere ved muslimske begravelser ikke respekterer den grænse, der er sat.

 

– Det er ikke let. Vi har været nødt til at få hjælp fra blandt andet politiet for at få beskeden ud til maksimalt 20 personer, siger Sven-Erik Perlman Aspeklev.

 

– Mange håndterer dette godt, men ikke alle. Det er især visse menigheder og moskeer, eller måske rettere nogle imamer, der ikke tager dette i betragtning.

 

Lige før frokosttid tirsdag var der anslået hundrede mennesker til stede for at deltage i en begravelse på den østlige kirkegårds muslimske sektion. Politiet blev tilkaldt og forsamling blev efterhånden spredt.

 

Men det holder åbenbart hårdt. Kirkegårdsadministrationens sikkerhedsrepræsentant har således også truet med at stoppe begravelsesaktiviteterne, hvis infektionsbekæmpelsesreglerne ikke følges.

Aftonbladet.se

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…