Aboelazm dømt for at planlægge terror mod JP – i dag går han på universitetet betalt af svenske skatteydere

Omar Aboelazm

Omar Aboelazm og tre andre mænd fra Sverige var på vej til Danmark for at gennemføre en nøje planlagt terrorhandling. Det var i 2010.

 

Planen var at komme ind i de lokaler, der husede avisen Jyllands-Posten.

 

Deres mål var at myrde så mange mennesker som muligt. Journalister skulle bagbindes og halshugges.

 

Avisen havde offentliggjort tegninger af profeten Muhammed. Men da han ifølge rettro islam ikke må afbilledes, skulle det hævnes med døden.

 

Det blev forhindret af den svenske og danske efterretningstjeneste.

 

Mændene blev idømt op til tolv års fængsel for at planlægge terror. Tre af terroristerne var svenske statsborgere og afsonede deres domme i svenske fængsler. De blev frigivet for lidt over et år siden.

 

En af dem er Omar Aboelazm.

 

I dag bor han i en svensk by og læser på et universitet under et nyt navn.

 

“Han er studerende hos os og læser computerteknologi. Han begyndte i foråret 2019. Hvis han afslutter sine studier i normalt tempo, er han færdig med uddannelsen inden 2024”, siger universitetets pressekontakt til expressen.se.

 

Han bor på et kollegium og har job i to supermarkeder.

 

Aboelazm er løsladt på visse betingelser og skal fortsat have regelmæssig kontakt til myndighederne i lokalsamfundet.

 

Mistænkt for at planlægge ny terror i fængslet

Aboelazm og de tre andre terrorister blev varetægtsfængslet i Danmark, men de ventede på at blive udleveret til Sverige.

 

Aboelazm har en svensk mor og en egyptisk far. Muligvis har han kone og børn, der bor i Marokko.

 

Berlingske har tidligere skrevet om de fire terrorister færden og holdninger, mens de sad i fængsel:

 

Tuneseren Mounir Dhahri har i fængslet fået flere advarsler for dødstrusler mod både personale og medindsatte. Ifølge en rapport fra 2014, som det svenske medie Doku har set, skulle Mounir Dhahri have sagt til en medindsat:

»Jeg sværger, at jeg vil dræbe dig ved Allah.«

 

Libanesiske Munir Awad har siddet isoleret i perioder, både fordi han angiveligt har forsøgt at påvirke medfanger, men også på grund af trusler fra andre indsatte. I efteråret 2017 bemærkede personalet, at der var en forøget religiøs aktivitet på hans afdeling.

 

Om Sahbi Zalouti står der i en udredning fra Kriminalforsorgen fra efteråret 2012 står der, at »risikoen for intimidering og vold er høj«.

 

Om Omar Aboelazm står der, at han fortrinsvist har fået advarsler for uhensigtsmæssig adfærd i fængslet. Men anklager Henrik Plæhn mente, at Omar Aboelazm under hans varetægtsfængsling i Danmark planlagde nye terrorangreb. I retten i Glostrup blev det fremført, at han under sin varetægt havde skrevet sedler med opskrifter på sprængstoffer. Han havde også en liste med navne på politikere fra Dansk Folkeparti. Ligesom han skjulte en plan over S-togsnettet i Storkøbenhavn.

 

Det svenske medie Doku har fået indsigt i dokumenter, der beskriver de fire mænds tid i fængslet, og der tegner sig et billede af voldelig og ekstremistisk adfærd, står der i Berlingskes artikel.

 

Fortsat praktiserende muslim

Til sin kontaktperson siger han, at han er glad for sin tilværelse sammen med de andre studerende, og at hans store interesse er fysik, og at han håber at blive partikelfysikere.

 

Han er fortsat praktiserende muslim må man forstå på myndighederne.

 

I samtaler med kontaktpersonen har han blandt andet fortalt, at han i dag praktiserer sin religion på det mere personlige plan. Men han beder så mange gange om dagen som det er foreskrevet. Men han prøver at undgå, at det påvirker resten af hans liv, og at undgå at betragte så meget som forbudt. Expressen.se.

 

Vestens frygtelige fejltagelse

Det er blandt andet mennesker med sådanne holdninger, Sverige og andre vesteuropæiske lande har givet fast ophold og meget ofte også statsborgerskab.

 

Man troede i sit overmod, at indvandrere ville fralægge sig deres kultur og blive demokratisk sindede mennesker der hyldede kvinders ligestilling. Men det skete for manges vedkommende ikke. Nogle var ligeglade med Vesten, de ville blot gerne have del i vores velfærd. Andre hadede de vestlige frihedsværdier, og nogle var villige til at bruge terror for at komme dem til livs.

 

Vi ved selvfølgelig ikke, hvordan de fire udvikler sig. Men ud fra myndighedernes beskrivelse kan man frygte det værste.

 

Men de tre er svenske statsborgere, og så vil myndighederne intet gøre for at udvise dem. De svenske skatteydere har betalt for dyre retssager og fængselsophold – og måske sociale ydelser fra før de blev afsløret.

 

Og svenskerne hænger fortsat på dem – i hvert fald  på Omar Aboelazm og udgifterne til blandt andet hans uddannelse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…