Jordemor: Indvandrerkvinde fødte en pige og fik som straf en syngende lussing

Modelfoto: Privat

I dag mandag skal en 34-årig irakisk mand med dansk statsborgerskab ved et nævningeting i Glostrup forklare, hvordan det kunne gå til, at en otte uger gammel pige døde som følge af sine kvæstelser.

 

Der var blandt andet tale om 31 brækkede ribben og kraniebrud for slet ikke at tale om sammenklapning af lungerne, iltmangel og svære hjerneskader.

 

I retten forklarede den 24-årige moder i fredags, at hendes mand ønskede en dreng og derfor ikke ville have barnet, fordi de i forvejen havde to piger.

 

Begge forældre er ifølge anklageskriftet tiltalt for drab med udvisning for bestandig hvad angår den dræbte babys irakiske moder.

 

Faderen kan ikke udvises, da han som nævnt har fået dansk statsborgerskab

 

Jordemoder Karen West: Seksuelt undertrykkende familiestrukturer

Tidligere jordemoder, politiker og debattør Karen West har deltaget i en årelang multietnisk kvindekamp, der begyndte med oplevelserne på fødegangen i 1990’erne.

 

”Som jordemor blev jeg her vidne til nogle af de mest diskriminerende og seksuelt undertrykkende familiestrukturer, man overhovedet kan forestille sig,” har Keren West tidligere fortalt til Jyllands-Posten

 

Det bestialske drab i form af mishandling af den nyfødte pige, medens hun lå på Herlev Hospital og rigshospitalet kommer ikke bag på Karen West.

 

”Og havde fagpersonerne haft øjne og ører med sig, havde de vidst, de skulle tvangsfjernet barnet. I stedet for led en lille baby en grusom død,” skriver Karen West i et opslag på sin Facebook, og fortsætter:

 

”Mange tror ikke på det der med, at drenge i visse minoritetsetniske miljøer foretrækkes frem for piger. Men i mit lange jordemoderliv så jeg så rigeligt.”

 

Moderen fik en syngende lussing på sygesengen: Hun havde født en pige

Gennem sine erfaringer som jordemoder har Karen West fået indblik i en kultur, som kun de færreste kan forestille sig eksisterer:

 

”Hvordan modtagelse af en pige blev ikke-fejret, mens modtagelsen af en dreng blev fejret med høje jubelråb, penge og glæde,” skriver Karen West og fortsætter:

 

Dem, der har læst min bog, ved også, jeg i den har fortalt om et par af oplevelserne, bl.a. den, hvor moderen på fødesengen får en syngende lussing, fordi hun fødte en pige.

 

Og hvor ofte moderen lå helt alene på fødestuen, når hun havde født en pige, mens hele familien overøste hende med lovprisninger, hvis hun havde født en dreng

 

I stedet for at benægte, som jeg læser hos Sara Omar, nogle forsøger sig med, burde de hellere arbejde for at ændre denne kvindefjendske kultur,” påpeger Karen West

 

Hospitalspersonalet skal vidne

Som nævnt forsætter retssagen om drabet på den lille nyfødte pige i dag med afhøring af hendes irakiske far, som nægter sig skyldig.

 

Under retssagens videre forløb vil der, som vidner blive indkaldt personale fra både Herlev Sygehus og Rigshospitalet.

 

Nogle af dem formentlig med røde ører.

 

Læs mere her:

https://denkorteavis.dk/2020/et-irakisk-aegtepar-tiltalt-for-bestialsk-drab-paa-syv-uger-gammel-pige-mishandlet-ihjel-fordi-hun-ikke-var-en-dreng/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…