Over halvdelen af ikke-vestlige indvandrere fra en række lande er stadig på fuld offentlig forsørgelse – danskerne til grin for egne penge

Indvandrerkvinder på Nørrebro i København (Foto: Privat)

Det går tilsyneladende rigtigt godt med at få ikke-vestlige mænd i arbejde i lønmodtagerjobs.

 

I hvert fald, hvis man skal tro Udlændinge- og Integrationsministeriet, som på sin hjemmeside udbasunerer følgende glædelig meddelelse:

 

”Antallet af personer i lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden finanskrisen. Fremgangen har været størst for mænd med ikke-vestlig oprindelse.”

 

Hvis det er tilfældet, må det have set ualmindeligt sløjt ud i de sidste mange år.

 

Næsten ingen forskel mellem 2008 og 2018

Fakta er, at der målt over en ti-årig perioden ifølge Danmarks Statistik næsten ingen forskel er på graden af fuld offentlig forsørgelse blandt de 30 – 59 årige ikke-vestlige indvandrere.

 

Det gælder mænd såvel som kvinder.

 

”Blandt mandlige ikke-vestlige indvandrere er andelen med offentlig forsørgelse 35 procent i 2018, hvilket er et lidt lavere niveau end i 2008, hvor det var 37 procent,” skriver Danmarks Statistik og tilføjer, at for kvinderne gør det samme mønster sig gældende:

 

”For de kvindelige ikke-vestlige indvandrere er andelen med offentlig forsørgelse 45 procent i 2008 og 41 procent i 2018.”

 

Fire lande topper med langt over 50 procent på fuld offentlig forsørgelse

 

Selvom det således er over en tredjedel af samtlige 30 – 59 årige ikke-vestlige indvandrere, der i 2018 fortsat er på fuld offentlig forsørgelse, er der dog forskel.

 

Således topper indvandrere fra fire lande skalaen med langt over 50 procent af mænd såvel som kvinder i den pågældende alderpå fuld offentlig forsørgelse.

 

Syrerne topper listen med 4.751 mænd på fuld offentlig forsørgelse ud af i alt 8.141 mænd i den pågældende alder. Det svarer til, at 58 procent af samtlige er på fuld offentlig forsørgelse.

 

Blandt de syriske kvinder er i alt 4.681 ud af i alt 5.848 på fuld offentlig forsørgelse. Det svarer til hele 80 procent.

 

Irakerne ligger på andenpladsen med 57 procent af mændene i den pågældende alder på fuld offentlig forsørgelse. Det svarer til i alt 3.925 ud af i alt 6.912.

 

Blandt de irakiske kvinder drejer det sig om 67 procent på fuld offentlig forsørgelse. Det svarer til 4.066 ud af i alt 6.025.

 

Libaneserne, hvoraf en stor del er af palæstinensisk oprindelse, hører heller ikke til de mest flittige. Her er mændene ligesom blandt irakerne 57 procent af mændene på fuld offentlig forsørgelse. Det svarer til 3.063 ud af i alt 5.411.

 

Blande de libanesiske kvinder drejer det sig om hele 72 procent, der er på fuld offentlig forsørgelse. Det svarer til 3.340 ud af i alt 4.656.

 

Somalierne vrimler ligefrem heller ikke ud på arbejdsmarkedet. Her er 56 procent af mændene i den pågældende alder på fuld offentlig forsørgelse. Det svarer til 2.059 ud af i alt 3.650 somaliske mænd i den pågældende alder

Blandt de somaliske kvinder er hele 73 procent på fuld offentlig forsørgelse. Det svar til 2.499 ud af i alt 3.428 somaliske kvinder i den pågældende alder.

 

Tilbage står, at beskæftigelsen blandt ikke-vestlige mænd og kvinder ikke er steget nævneværdigt siden finanskrisens ophør.

 

Men i regeringen glæder man sig selvfølgelig over, at der er nogle få, der er kommet i arbejde.

 

Lidt har som bekendt også ret, men det battet blot intet i forhold til de 33 milliarder kroner netto, ikke-vestlig indvandring hvert år koster de danske statsborgere.

 

Læs også:

https://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/GetPubFile.aspx?id=29446&sid=indv2019 -side 106 – 108.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…