Aarhus: Nu viser det sig, at også de smittede buschauffører er somaliere

Corona smitten breder sig med foruroligende hast i Aarhus.

 

For to dage siden kom det frem, at 78 procent af de smittede har somalisk baggrund.

 

Men der var også smittede blandt studerende og buschauffører.

 

Nu viser det sig, at de smittede buschauffører alle har somalisk baggrund.

 

Der er fire smittede buschauffører i Aarhus Sporveje, der er smittet med Covid-19, og de har alle somalisk baggrund. Det skriver JP-Aarhus fredag.

 

Den chauffører som meldte sig smittet havde kørt bus både mandag og tirsdag, hvor han altså havde været i kontakt med kolleger og passagerer.

 

Sporvejene mener dog ikke, at chaufførerne er en smitterisiko for passagererne, da der skal være en meter imellem dem. Desuden er der opsat en skærm imellem chauffør og passagerer, siger HR-chef Bjarne Larsen.

 

Bjarne Larsen vil ikke svare på om de fire smittede chauffører er somaliere.

 

“Men jeg vil gerne oplyse, at vi på vores station i vest har rigtig mange dygtige somaliske chauffører, og det er herudefra, vi har de sygdomsramte chauffører”, siger han til JP-Aarhus.

 

Charlotte Hjort fra Styrelsen for Patientsikkerhed deltog i et pressemøde torsdag sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S).

 

Hun ville heller ikke svarer på om de smittede chauffører var somaliere.

 

Hun har dog tidligere i en pressemeddelelse bekræftet at en af de største smittekæder i Aarhus vedrører borgere med somalisk baggrund. De kan have smittet venner og bekendte, der er buschauffører, skriver Styrelsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…