Tyskland åbner grænsen for danskere 15. maj – nu presser sønderjyske borgmestre på, for at Danmark skal gøre det samme

Foto: Gunner Hede

I øjeblikket har både Danmark og Tyskland lukket grænsen på grund af corona-krisen og faren for smitte.

 

Men nu ser Tyskland ud til at være klar til at åbne igen.

 

Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, har således overtalt den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer (CSU), til trinvis at åbne for indrejse fra Danmark til Tyskland fra den 15. maj.

 

Det skriver Flensborg Avis, efter at have talt med Daniel Günthers pressechef.

 

Pressetalsmanden kan ikke oplyse, hvordan det fra den 15. maj igen bliver muligt at rejse fra Danmark til Tyskland, skriver Flensborg Avis.

 

Planen bliver præsenteret en af de kommende dage. Herefter skal omfanget af den tyske grænseåbning forhandles.

 

Forhandlingerne ventes at blive taget op igen på onsdag, når Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, mødes med de 16 tyske delstaters regeringschefer. (ritzau)

 

Pres for at Danmark skal åbne sin grænse

Nu presser sønderjyske borgmestrer på for at få Danmark til at gøre det samme. Det skriver JV.dk:

 

– Vi beder ikke om en straks-åbning af grænsen. Vi beder alene om en chance for at redde, hvad reddes kan. Giv os en dato og en mulighed for at forholde os til det scenarie, vi står i.

 

Sådan lyder det i et brev til regeringen fra turismesamarbejdet Destination Sønderjylland med underskrifter af borgmestrene i samarbejdets tre kommuner: Thomas Andresen (V) – Aabenraa, Erik Lauritzen (S) – Sønderborg og H.P. Geil (V) i Haderslev.

 

Turismen hører til de mest betydningsfulde erhverv i Sønderjylland. I 2019 var der 2,4 millioner udenlandske overnatninger – primært fra Tyskland – og deraf en omsætning på 2,1 milliarder kroner og 6000 årsværk i arbejdspladser. For 2020 er det ved at blive tabt på gulvet.

 

Det bringer lidt håb, at mange tyskere indtil videre har valgt at fastholde deres bookinger. Men håbet forsvinder, i takt med at sommeren rykker nærmere, og en officiel dansk udmelding om en grænseåbning udebliver.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…