I 2015 strømmede syriske asylansøgere ind i Danmark – nu 5 år senere er de fleste uden arbejde og på offentlig forsørgelse

Arkivfoto Twitter

I 2015 strømmede syriske asylansøgere ind i Danmark. Det var ikke noget problem, fik man at vide. De syriske asylansøgere var powerflygtninge hed det.

 

De var veluddannede og kunne nemt få arbejde og integrere sig, fik danskerne at vide.

 

Den Korte Avis har advaret flere gange mod den fremstilling.

 

Nu 5 år senere er det en ny rapport som viser, at påstand om de veluddannede syrere, som nemt ville få arbejde, nærmest kan kaldes  bluf.

 

Der er i dag massiv ledighed blandt syrerne.

 

Det fremgår af tal i en rapport som Danmarks Videnscenter for Integration har lavet for Kristeligt Dagblad.

 

Ifølge rapporten var situationen i 2020 som følger:

 

Kun 17 procent af de syriske kvinder, der kom til Danmark i 2015, i januar 2020 i ustøttet beskæftigelse. Blandt de syriske mænd er tallet 54 procent.

 

Dermed klarer syrerne sig markant dårligere på arbejdsmarkedet end andre nationaliteter, eksempelvis eritreanere  og afghanere, der kom til landet samme år.

 

Syrerne var med over 8600 asylansøgere samtidig den største gruppe asylansøgere i 2015. Det skriver Kristeligt Dagblad.

 

Det er meget langt fra det, man kan kalde integration, siger Rasmus Brygger, som har stiftet Videnscenteret, til avisen.

 

Lederen af Rockwool Fonden Jacob Nielsen Arendt siger om beskæftigelsen blandt de syriske flygtninge fra 2015, at den “er meget lav”.

 

Der er ellers lavet mange krumspring for at få syrerne i arbejde. Krumspring, der har kostet de danske skatteydere dyrt.

 

Et af dem er det meget opreklamerede integrationsuddannelse, der skulle ‘opkvalificere’ syrerne til det danske arbejdsmarked.

 

Men det nyttede altså ikke meget.

 

Det må så betyde, at en meget stor del lever på offentlig forsørgelse samt andre ydelser som boligsikring. for slet ikke at tale om gratis skole, uddannelse, sundhed.

 

Rasmus Brygger frygter, at en hel generation er tabt. Men han tror, at en tidlig effektiv indsats for nye gruppe af migranter vil kunne gøre en forskel.

 

Vi tillader os at tvivle.

 

Tværtimod er det nødvendigt med et paradigmeskifte, som det er blevet kaldt.

 

Der skal generelt ikke nye grupper ind i Danmark. Og dem, der er her, skal generelt sagt rejse hjem.

 

Syrerne skal rejse hjem til Syrien.

 

Asylansøgere, flygtninge, migranter skal ikke slå sig permanent ned i Danmark. De skal rejse tilbage til deres hjemland.

 

Og asylstrømmen til Danmark skal stoppes.

 

Sker det ikke, vil befolkningens sammensætning fortsætte med at ændre sig, og det, vi forbinder med dansk kultur, vil blive fortrængt af en ikke-vestlig ofte muslimsk kultur.

 

Er der virkelig nogen, der ønsker det?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…