Somaliere og syrere vil samlet modtage et tocifret millionbeløb til oktober – flygtninge og indvandrere sender hvert år milliarder ud af landet

Arkivfoto af asylansøgere i Tyskland/ Skærmprint You Tube

Ikke alle havde smil på læben, da regeringen natten til mandag den 14. juni fik forhandlet den såkaldte genoprettelsespakke på plads.

 

Den betyder blandt andet udbetaling af tre ugers indefrosne feriepenge og en skattefri check på tusind kroner til alle på fuld offentlig forsørgelse, uanset om de er danskere eller ej.

 

Netop det med udbetaling af en skattefri check på tusind kroner delte vandene.

 

Først udvandrede Liberal Alliance og derpå Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. De to sidstnævnte i protest mod, at også flygtninge og migranter er omfattet af ordningen.

 

Som DF-formand Kristian Thulesen Dahl dengang udtrykte det til TV 2:

 

”Jeg forstår simpelthen ikke, at en pensionist, der har været her hele sit liv og knoklet for at bygge det danske velfærdssamfund op, skal sidestilles med en migrant, der kommer til Danmark og har været her i to-tre år.”

 

Næsten to hundrede millioner kroner til udlændinge

Ifølge regeringen vil udbetalingerne af de skattefrie checks løbe op i 1,8 milliarder kroner, og af dem vil en pæn del gå til udlændinge eller personer med udenlandsk herkomst.

 

Baseret på Danmarks Statistiks tabel over personer på fuld offentlig forsørgelse per 1. januar i år betyder det, at fastboende udlændinge eller personer med udenlandsk herkomst samlet vil modtage i alt 189,3 millioner kroner.

 

De syrere, som Thulesen Dahl henviser til, står samlet til at modtage 14,2 millioner kroner, medens somalierne vil modtage 7,9 millioner kroner baseret på antallet på fuld offentlig forsørgelse den 1. januar i år.

 

Over 55 millioner til de mest kriminelle nationaliteter

Alt i alt vil en gruppe på de fem mest kriminelle nationaliteter samlet modtage 55, 2 millioner kroner skattefrit til senest oktober.

 

Tallene er som nævnt baseret på Danmarks Statistiks opgørelse per 1. januar i år over personer på fuld offentlig støtte:

 

Syrere:            14,2 millioner kroner

Irakere:           13,7 millioner kroner

Libanesere:   11,9 millioner kroner

Somaliere:     7,9 millioner kroner

Iranere:           7,5 millioner kroner

 

Overordnet set vil udlændinge eller personer af udenlandsk herkomst som nævnt samlet modtage 189,3 millioner kroner i form af den skattefrie check på et tusinde kroner.

 

Af dem vil langt hovedparten eller i alt 146,6 millioner kroner gå til ikke-vestlige personer, medens de resterende 42,7 millioner kroner går til personer med vestlig herkomst.

 

Det var tildelingen af penge til flygtninge og migranter, som fik Nye Borgerlige til at stå af.

 

”Man vil bruge over en milliard kroner af borgernes skattekroner, hvor man vil give en stor del af dem til ikke-vestlige indvandrere, som overhovedet ikke har bidraget til det danske arbejdsmarked,” sagde Lars Boje Mathiesen, finansordfører for Nye Borgerlige, dengang til TV 2.

 

For Liberal Alliance, som var de første til at forlade forhandlingerne, handlede det udelukkende om modstand mod at uddele gaver:

 

”Det er et meget mærkeligt argument, at fordi lønmodtagerne har nogle feriepenge til gode, så skal man også give gaver til folk, der ikke har feriepenge til gode,” sagde Ole Birk Olesen, finansordfører for Liberal Alliance, dengang til TV 2.

 

Migranter sender årligt over tyve milliarder kroner til hjemlandet

Formålet med genopretningspakken er at få sat gang i forbruget ved at give folk flere penge mellem hænderne.

 

Eller som finansminister Nicolai Wammen (S) blandt andet udtrykte det i en pressemeddelelse den 15. juni:

 

”Regeringen og et stort flertal af Folketingets partier er enige om at udfase de succesfulde hjælpepakker og erstatte dem med en omfattende genopretningspakke, der skal sætte skub i dansk økonomi efter coronakrisen.”

 

Men regeringen kan her have gjort regning uden vært.

 

En del af de små to hundrede millioner kroner, der i form af de skattefrie checks vil fosse ud af statskassen til udlændinge og personer med udenlandsk herkomst, vil formentlig fosse videre ud af landet uden at have været i nærheden af et dansk kasseapparat.

 

Ifølge Verdensbankens seneste opgørelse over de summer, migranter årligt sender til deres hjemlande, sendte migranter i Danmark i 2018 i alt 22,4 milliarder kroner hjem til familie med videre i hjemlandet.

 

Det er således ikke småpenge, der på den måde forsvinder ud af den danske indenrigs omsætning.

 

Set over den ti-årige periode 2009 – 2018 drejer det sig om i alt 206 milliarder kroner, som dermed er trukket ud af forbruget i Danmark.

 

Så kan Morten Østergaard & Co. samt venstrefløjen så til gengæld glæde sig over, at dansk udviklingsbistand er adskillige milliarder større end de beløb, der fremgår af finansloven.

 

I alt tyve forskellige grupper er omfattet af checken – se dem her:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-06-15-liste-personer-i-disse-20-grupper-faar-1000-kroner-af-staten

 

Her kan du se, hvor mange penge, der årligt sendes ud af landet:

https://www.worldbank.org/en/topic/labormarkets/brief/migration-and-remittances

 

Og her kan du finde tallene over personer på fuld offentlig forsørgelse:

https://www.statistikbanken.dk/10037 (Tabelkode: AUK04)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…