Omfattende hærværk mod nyt kontorhus i indvandrerghettoen Gellerup – regning på 1,4 mio. kr. sendt til danskerne

Aarhus Vest er ved at fjerne sig fra et dansk værdigrundlag. Gellerup og andre bebyggelser i området er indvandrerghettoer med stærke muslimske parallelsamfund. (TV2, Moskeerne bag sløret)

 

Det troede politikere i Aarhus, at de kunne ændre med en såkaldt helhedsplan.

 

En masse gode lejligheder skulle rives ned, og der skulle bygge store flotte kontorhuse til kommunens administration. Boligselskabet, studerende og andre skulle flytte til nye bygninger i området. På den måde ville adfærden i området ændre sig – troede politikerne.

 

Men meget tyder på, at de muslimske parallelsamfundned og bandekriminaliteten er stærkere end nogen sinde i området.

 

Nogen har ikke ønsket kommunalt ansatte og andre ‘udefra’ i området.

 

Der er flere gange lavet groft hærværk mod de nye bygninger.

 

1,4 millioner kroner for at udskifte de knuste ruder

Værst er det gået ud over det kommunale kontorhus. I marts måned blev der smadret 53 nye specialbyggede ruder i kontorhuset med tilhørende P-hus.  Det fremgår af en besvarelse fra Aarhus Kommune  til Dansk Folkeparti.

 

Aarhus Kommune mente, at det ville koste 400.000 kroner at udskifte de store ruder. Men det er nu afsløret, at regningen er blevet meget højere.

 

Netmediet journalista.dk har fået aktindsigt. Og den viser, at det har kostet  over 1,4 millioner kroner at udskifte de store ruder. journalista.dk skriver:

 

“I første omgang lød det fra Aarhus Kommune overfor Lokalavisen, at det ville koste omkring 400.000 kroner at få udskiftet de mange smadrede ruder. Næsten et år efter det omfattende hærværk, er skaderne endeligt gjort op. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Kommune, er regningen samtidig blevet langt større end de forventede 400.000 kroner.

 

 

Således viser opgørelserne fra Aarhus Kommune, at den i stedet ender på 1.127.460 kroner. Eller hvis der sker medtagelse af moms, en udgift på 1.409.325 kroner.”

 

Gerningsmændene går fri

To mænd, har været mistænkt og sigtet for det omfattende hærvæk på ruderne i kommunens nye kontorhus. Men politiet har nu opgivet at gå videre med sagen.

 

Beviserne var ikke gode nok, siger anklagemyndigheden ifølge stiften.dk.

 

Gerningsmændene til de andre ødelæggelser er så vidt vides heller ikke fundet.

 

Det drejer sig blandt andet om 15 store ruder på Aarhus Kollegiet blev smadret af fire ‘unge’ på to scootere. Det skete 7. september kort før midnat.

 

Nogle dage senere blev flere store ruder blev ødelagt hos Brabrand Boligforening. Det skete 13. september lidt over midnat.

 

70 overvågningskameraer er sat forkert op

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti, er forarget:

 

“Det er godt nok voldsomt mange penge for nye ruder. Det viser desværre, at det nok ikke var verdens smarteste idé, at bygge et dyrt designet kontorbyggeri for mere end en halv milliard kroner i et af landets værste ghettoer.”

 

“Det værste er at gerningsmændene tilsyneladende går fri fordi kommunen ikke har ordentlig dokumentation. ”

 

Han undrer sig også over de 70 videokameraer, der er blevet sat op:

 

“Jeg er meget forundret over, at man sætter hele 70 videoovervågningskameraer inde i bygningen og i p-kælderen mens man ingen sætter op uden for, fordi man tror, at kameraerne kan filme gennem vinduerne. Det kan de overraskende nok ikke og det mærker kommunekassen så konsekvenserne af nu i form af den voldsomme hærværk, hvor man ikke har fundet gerningsmændene”, siger Jakob Søgaard Clausen til Den Korte Avis.

 

Han mener, kommunen skal være meget mere konsekvent og sætte overvågningskameraer op uden for bygningerne, fordi det vil gøre det nemmere at forebygge og at afsløre gerningsmændene.

 

“Aarhus Kommune kunne dælme få meget videoovervågning for 1,4 mio. kr. Jeg forstår slet ikke, at kommunen ikke har tænkt sig mere om. Det er jo ikke ligefrem fordi, at Gellerup er det sted i Danmark, hvor respekten for det offentlige er aller størst.”

 

Det handler om kultur og ikke om mursten

“Jeg har ikke den opfattelse, at det er os, de er efter”, sagde Bente D. Sejersen fra Aarhus Kommune til JP Aarhus, 19.3 lige efter hærværket.

 

Man tvivler på, at hun har ret.

 

Fra mange episoder her og i andre indvandrerghettoer ved vi, at der i indvandrerghettoer findes en modstand mod brandbiler, politi, kommunalt ansatte og andre ‘udefra’.

 

Holdningen er groft sagt den: Hold jer væk, dette er vores område. Her bestemmer vi.

 

Det bliver interessant at følge den videre skæbne for helhedsplanen.

 

Bliver det helhedsplanen og kontorhuset, der ændrer Gellerup – eller bliver det parallelsamfundene i Gellerup, der er de stærkeste.

 

Jakob Søgaard Clausen siger:

 

“Jeg er meget uenig med Bente D. Sejersen fra Århus Kommune. I min verden er hærværket et klart eksempel på, at der i Gellerup er en stor modstand mod det danske samfund generelt – her manifesteret ved hærværk mod kommunale bygninger i området.”

 

“Problemerne er jo ikke bygningerne, men derimod de borgere som bor der, og som er med til at skabe parallelsamfundene. Derfor kan de her lokale aftaler ikke stå alene. Skal vi have nedbrudt de store parallelsamfund kræver det hjemsendelser af alle dem, som ikke bør være i Danmark. Det kræver i høj grad handling fra Folketinget, og derfor er jeg også meget bekymret over, at vi har fået en ny regering, som er støttet af partier som Enhedslisten og De Radikale. Regeringen har jo allerede lempet udlændingepolitikken og det er den helt forkerte vej at gå. Der skal gang i hjemsendelserne!”, siger Jakob Søgaard Clausen.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2019/indvandrerghettoen-gellerup-skulle-integreres-med-stort-nyt-kontorhus-nu-er-der-smaret-ruder-for-%c2%bd-million/

https://denkorteavis.dk/2019/indvandrerghettoen-gellerup-skulle-normaliseres-med-stort-kontorhus-nu-er-der-smadret-ruder-for-%c2%bd-million-kroner/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…