Mustafa fik trusler, da han forlod islam: Nu stifter han ny forening for eks-muslimer

Mustafa Sayegh

Lørdag den 22. august bliver en ny forening for eks-muslimer ved navn Foreningen Frafalden stiftet.

 

Foreningen bliver stiftet på initiativ af Mustafa Sayegh, der selv er tidligere muslim. Han har selv oplevet de store omkostninger, det kan have at forlade islam. Som frafalden muslim har Mustafa modtaget trusler og været udsat for andre former for chikane fra tidligere trosfæller.

 

“Eks-muslimer er en overset og udsat minoritet, som har behov for en stemme. Det er derfor, jeg har valgt at tage initiativ til Foreningen Frafalden. Jeg mener, at det bør være ethvert menneskes helt naturlige ret at vælge eller fravælge enhver religion”, siger Mustafa Sayegh om baggrunden for at stifte foreningen.

 

Den dag i dag arbejder han som selvstændig malermester i Kolding. Desuden har han skrevet den autofiktive bog “Fri” med afsæt i egne oplevelser, ligesom han ofte deltager i samfundsdebatten om islam, integration og indvandring.

 

Foreningen Frafalden har som erklæret mål at skabe et netværk og fællesskab for eks-muslimer i Danmark og at være en platform og fælles stemme i samfundet for eks-muslimer, både politisk og i mediebilledet.

 

Foreningens stiftende generalforsamling finder sted på en hemmelig adresse af sikkerhedshensyn. Til generalforsamlingen vil radiovært og debattør Anders Stjernholm fra foreningen EfterTro og Cemal Knudsen fra Ex-Muslims of Norway tale.

 

På generalforsamlingen vil der blive valgt formand, næstformand, kasserer og bestyrelse, ligesom foreningens endelige vedtægter vil blive vedtaget.

 

Foreløbigt er der 15, der har meldt sig som kandidater til bestyrelsen. Samtidig har flere end 50 givet tilkendegivelser om at ville være medlemmer, når foreningen bliver stiftet.

 

Foreningen byder al interesseret presse velkommen til generalforsamlingen. Stifter Mustafa Sayegh stiller ligeledes gerne op til interviews.

 

Pressefoto af Mustafa Sayegh samt foreningens logo er vedhæftet denne meddelelse.

Pressekontakt:

Mustafa Sayegh, stifter af Foreningen Frafalden

+45 42 39 83 85

[email protected]

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…