Mogens Lykketoft får ben til 400.000 kroner 

Den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, Lars Barfoed, må vige pladsen som formand for bestyrelsen i statens energiforsynings-selskab, Energinet, for at skaffe plads til den tidligere partiformand for Socialdemokratiet, Mogens Lykketoft.

 

Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

 

Energinet.dk 

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed ejet af den danske stat. Energinet.dk blev dannet i 2005 og ejer og driver det overordnede net på el- og gasområdet og har samtidig ansvaret for el- og gasforsyningssikkerheden i Danmark.

 

Viking-Link 

Energinet har især været i vælten i anledning af etableringen af den såkaldte Viking-Link, hvor et el-kabel via 500 høje elmaster i Jylland føres til England. Trods folkelig modstand i de berørte landsdele gennemføres projektet som planlagt.

 

Ben til +400.000 kr. 

Ifølge selskabets seneste årsrapport får formanden et årligt honorar på 400.000 kroner, mens de menige bestyrelsesmedlemmer får 125.000 kroner årligt. Det er ikke oplyst, om formandshonoraret er forhøjet i forbindelse med Lykketofts udnævnelse.

 

Dan Jørgensens rolle 

Bag udpegelsen står klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

 

Ud over Mogens Lykketoft er også adm. direktør i DANSK IT, Rikke Hvilshøj, og direktør i Metroselskabet, Louise Høst, udpeget som nye menige medlemmer af Energinets bestyrelse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…