Mette F. trynede nordjyderne, mens indvandrerne på Vestegnen bliver fredet

Når bare det tjener et godt formål, er det åbenbart underordnet, om man som regering begår grundlovsbrud.

 

Det mener statsminister Mette Frederiksen (S) tilsyneladende, og hun gentog det gang på gang under spørgetimen i Folketinget i går, tirsdag, da hun skulle forsvare det faktum, at hun den 4. november på et pressemøde beordrede samtlige 15 millioner danske mink aflivet uden lovhjemmel.

 

Det var af hensyn til folkesundheden, lød omkvædet.

 

Hun havde imidlertid ikke lovhjemmel til at beordre samtlige danske mink nedslagtet og begik dermed grundlovsbrud, hvilket som bekendt er en alvorlig sag, der lugter langt væk af Rigsret, men det har ikke anfægtet Mette Frederiksen.

 

Udover, at hun har beklaget det.

 

”Når der ligger en sikkerhedsrisiko, der handler om danskernes folkesundhed, så bliver vi ansvarlige politikere nødt til at reagere. Og derfor mener jeg fortsat, at beslutningen var nødvendig,” lød det fra Mette Frederiksen i et svar til Venstres formand, Jacob Ellemann-Jensen.

 

Og hun fortsatte:

 

”Hvis vi var blevet oplyst, da vi træffer beslutningen, om, at der ikke er lovhjemmel, så havde vi jo holdt præcis det samme pressemøde, men havde så selvfølgelig i det pressemøde sagt: Der er ikke lovhjemmel, og det vil vi nu bede Folketinget om at bakke op om tilvejebringes. Det ville ikke have ændret beslutningen.”

 

Den fare for folkesundheden, som statsministeren blev ved med at henvise til, er den danske minkavl, som hendes støttepartier for et par år siden forgæves forsøgte at få nedlagt og forbudt i Danmark.

 

På et pressemøde den 4. november dolkede hun så hele branchen

Det var på det efterhånden berygtede pressemøde den 4. november, Mette Frederiksen gav dansk minkavl med en eksportværdi på fire milliarder kroner dødsstødet med en ordre til, at samtlige danske mink skal aflives.

 

Og ligesom for at understrege, at hun mente det alvorligt, så lukkede hun syv nordjyske kommuner med omfattende minkavl ned, idet hun dog fredede Aalborg Kommune, hvor hun har sin valgkreds.

 

Hun begrunder sine handlinger med henvisning til sundhedsmyndighederne, som har advaret om, at fortsat minkavl under den igangværende pandemi kan udgøre en fare for folkesundheden, da mink er meget modtagelige for smitte. Da mink kan smitte mennesker og omvendt udgør store minkfarme med tusindvis af dyr et stort “smittereservoir”.

 

Der er blot ét problem med den argumentation.

 

Det er Region Hovedstaden, der er centrum for smittespredning

Københavns Kommune og kommunerne på den københavnske vestegn udgør et epicenter for smitten, der stort set bliver glemt i statsministerens coronastrategi.

 

Tallene taler deres eget tydelige sprog.

 

I Region Hovedstaden med 1,9 millioner indbyggere, kun enkelte minkfarme, men til gengæld en kvart million indbyggere af ikke-vestlig oprindelse, ser de aktuelle ugentlige smittetal således ud:

 

I alt 2.838 smittede i perioden 10/11 – 17/11. Samlet antal smittede siden 27. januar: 28.580. Antal corona- indlagte den 15. november: 2.336

 

I Region Nordjylland med 0,6 millioner indbyggere, med cirka 350 minkfarme, men med til gengæld meget få ikke-vestlige indbyggere (32.000), ser de ugentlige smittetal således ud:

 

I alt 481 smittede i perioden 10/11 – 17/11. Samlet antal smittede siden 27. januar: 5.209. Antal corona-indlagte den 17. november: 25.

 

Det lave antal indlagte i regionen har blandt andet betydet, at Regionshospitalet i Hjørring nu har sløjfet sin afdeling med 16 pladser for corona-patienter.

 

Den blev ellers oprettet som følge af Mette Frederiksens udmelding den 4. november med dommedagsprofetier om Nordjylland om et nyt Huan, men der har ikke været patienter nok til afdelingen, oplyser hospitalsdirektør Søren Hjortshøj til TV 2 Nord.

 

Altså: I Region Hovedstaden med tre gange så mange indbyggere i forhold til Region Nordjylland, er der næsten seks gange så mange aktuelt smittede og næsten ti gange så mange corona-indlagte.

 

Men det er altså nordjyderne og deres mink, der er skyld i smittespredningen, og ikke københavnerne med flere og deres ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

 

Mener i hvert fald Mette Frederiksen i strid med fakta, men bagateller som fakta betyder jo mindre, når man skal tilfredsstille støttepartiernes ønske om at afskaffe al minkavl i Danmark for bestandig.

 

Og nu brænder jorden for alvor under Mette Frederiksen

Da Mette Frederiksen den 4. november holdt det berygtede pressemøde, begrundede hun sin ulovlige ordre til at nedslagte samtlige mink i Danmark ved at henvise til fare for smittespredning af den såkaldte cluster 5 mutation.

 

Den var i august-september blevet fundet i elleve tilfælde i nordjyske mink og er ikke set siden 14. september.

 

”Den muterede virus via mink kan indebære den risiko, at den kommende vaccine ikke kommer til at virke som den skal,” lød det dengang fra Mette Frederiksen.

 

Det udsagn var imidlertid forkert, viser en aktindsigt, som DR Detektor har fået hos Lægemiddelstyrelsen.

 

Det er ”ikke sandsynligt”, at mutationen vil have ”betydelig indvirkning på effekten af den første generation af vacciner”, står der i et notat fra Lægemiddelstyrelsen, som Detektor har fået aktindsigt i.

 

Den viden var kendt, da Mette Frederiksen holdt sit pressemøde, men regeringen bad først om Lægemiddelstyrelsens vurdering, da pressemødet var i gang, oplyser Lægemiddelstyrelsen til Detektor.

 

Der røg den officielle begrundelse

Der røg således Mette Frederiksens officielle begrundelse for at begå grundlovsbrud ved at beordre også sunde mink nedslagtet for slet ikke at tale om nedlukningen af syv nordjyske kommuner.

 

De er stadig isoleret og afskåret fra kontakt med det øvrige Danmark, men rebet er dog løsnet så meget, at indbyggerne nu må overskride de indbyrdes kommunegrænser, der også var lukket, ligesom børnene igen har fået lov til at gå i skole.

 

Alt sammen på grund af ingenting.

 

Denne artikel er baseret på følgende kilder:

https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/3477-sa-mange-er-der-i-din-kommune-med-aktiv-covid-19-lige-nu.html

 

https://www.regionh.dk/Sundhedsaftale/Vaerktoejskasse/Ledelsesinformation-og-data/Documents/15-11-2020udvikling%20i%20antal%20indlagte.pdf

 

https://rn.dk/sundhed/patient-i-region-nordjylland/hospitaler/coronavirus/tal-for-covid-19

 

https://www.tv2nord.dk/coronavirus/faerre-smittede-i-nordjylland-hjoerring-lukker-sengeafsnit-til-coronapatienter

 

https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-regeringen-besluttede-aflive-mink-uden-spoerge-central-myndighed

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…