Afhøring om barnebrude: Venstrefløjen vil have Inger Støjberg ned med nakken – nu går hun til modangreb

Hun blev gravid som 12-årig og fødte det første barn, da hun var 13 år. Som 14-årig fødte hun barn nummer to blot ti måneder efter den første fødsel.

 

Da hun landede i Danmark, var hun 17 år gammel og blev sammen med sin 29-årige mand som flygtninge fra Irak installeret i et asylcenter.

 

Dette og andre lignende forhold faldt i den grad daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for brystet, at hun udsendte en pressemeddelse om, at barnebrude skal adskilles på danske asylcentre.

 

Det udløste et sandt raseri hos de selvudråbte humanister på venstrefløjen, men så længe Inger Støjberg var beskyttet af den daværende regerings støtteparti, Dansk Folkeparti, kom de ingen vegne.

 

Men nu forsøger de.

 

I dag er det Inger Støjberg, der skal vidne i venstrefløjens kommission

I dag og i morgen er det Inger Støjbergs tur til at vidne i Instrukskommissionen, som S-regeringen og rød blok hurtigt fik nedsat efter regeringsskiftet.

 

Eller Barnebrudskommissionen, som Inger Støjberg mere retvisende kalder den.

 

De røde partier håber, at kommissionen kan levere bevis for, at Inger Støjberg udsendte en ulovlig instruks, samt at hun i den forbindelse løj for Folketinget under det hav af samråd, som venstrefløjen utrætteligt hev hende ind i, medens hun var minister.

 

Kommissionen, der skal gennemgå 22.000 filer og afhøre en lang række personer, startede sit arbejde torsdag den 14. maj.

 

Centralt vidne: Inger Støjberg fik at vide, at vi ville følge lovgivningen

Den såkaldt ulovlige instruks handler om en pressemeddelelse, som Inger Støjberg udsendte i 2016, og som Ombudsmanden i øvrigt senere fastslog var ulovlig.

 

Men det er ikke hele historien om pressemeddelelsen. Det fremgik, da et centralt vidne, den tidligere departementschef, Uffe Toudal Pedersen, i onsdags vidnede i kommissionen.

 

Han forklarede, at det efter han opfattelse skulle fremgå af pressemeddelelsen, at der ville være undtagelser, hvor det ville være ulovligt at adskille asylpar, men det ville Inger Støjberg ikke acceptere.

 

”I pressemeddelelsen endte jeg med at sige okay, så nævner vi det ikke i pressemeddelelsen. Det accepterede jeg. Det vil jeg godt stå ved. Men jeg sagde også (til Støjberg, red.), at du skal vide, at vi administrerer ikke ulovligt. Uanset, hvad du skriver, så vil vi administrere med undtagelser,” forklarede Uffe Toudal Pedersen under sin vidneforklaring i kommissionen.

 

Han understregede i den forbindelse, at det efterfølgende flere gange var blevet præciseret overfor embedsmændene i ministeriet og Udlændingestyrelsen, at der på trods af Inger Støjbergs pressemeddelelse skulle administreres med de undtagelser, som lovgivningen kræver.

 

Men det har embedsmændene så åbenbart alligevel ikke gjort, må man forstå.

 

Inger Støjberg på Facebook: Ufatteligt kynisk og afstumpet

Som nævnt er det i dag, søndag, Inger Støjberg skal igennem den første vidneafhøring, og i den forbindelse skriver hun i dag på Facebook:

 

”I dag og i morgen skal jeg vidne i barnebrudskommissionen, som det røde flertal i Folketinget har nedsat.

Lidt fakta om nogle af de barnebrude, der sad på de danske asylcentre, da vi greb ind:

 

Par fra Irak:
Pige: 17 år
Mand: 29 år
To børn på 3 og 4 år.
Gravid med første barn som 12-årig
Føder første gang som 13-årig
Føder anden gang som 14-årig (10 måneder efter den første fødsel

 

Statsløst par:
Pige: 16 år
Mand: 27 år
Et barn på 2 år
Gravid med første barn som 13-årig
Føder første barn som 14-årig
Venter barn nummer to

 

Par fra Syrien:
Pige: 16 år
Mand: 50 år
Ingen børn

 

Det kan godt være, dagbladet Politiken og resten af venstrefløjen håner alle os, der kalder det for barnebrude. Men det er ærligt talt – i min verden – ufatteligt kynisk og afstumpet!

 

”Vi må ikke vende det blinde øje til!”

Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor ondt jeg får af piger som dem, og hvor forfærdeligt og væmmeligt det er, at de er blevet tvunget ind i en middelalderlig og grusom levevis.

 

Tænk, at vi lagde dansk jord til det, inden der blev grebet ind.
Derfor gjorde jeg alt, hvad jeg kunne inden for lovens rammer for at hjælpe barnebrudene.

 

Vi må ikke vende det blinde øje til! De piger har ret til deres eget liv og skulle have hjælp. Alt andet ville være helt uanstændigt!”, slutter Inger Støjberg sit opslag på Facebook i dag.

 

Læs mere om Uffe Toudal Persens vidneforklaring her:

https://www.altinget.dk/artikel/departementschef-godkendte-falsk-melodi-fra-stoejberg

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…