Merkel tvinges til at vise handlekraft mod corona – Tyskland gennemfører dramatiske indgreb, ”som vi aldrig før har oplevet i vores land”

Tyskland er Europas ledende nation. Men landet har været præget af usikkerhed over for corona-virussen.

 

Forbundskansler Angela Merkel er ikke meget for dristige og dramatiske beslutninger. Hun kører normalt en ret lavmælt ledelsesstil, hvor man går frem med små skridt.

 

Denne stil har betydet, at store, vigtige beslutninger i Tyskland og Europa ikke er blevet truffet – eller er blevet truffet for sent. Masseindvandringen til Europa er således et monument over Merkels manglende mod og handlekraft.

 

Men corona-smitten tvinger nu er Merkel til at handle hurtigt og stort. Som de andre lande i Europa befinder Tyskland i en overlevelseskamp. Med Merkels egen formulering gennemfører man indgreb, ”som vi aldrig har set magen til i vores land. Men de er nødvendige”.

 

Truslen fra corona sprænger alle rammer for, hvordan man normalt fører politik i landet.

 

Slut med ferierejser til Danmark

Blandt de vidtgående indgreb er et forbud mod ferierejser i ind- og udland. Tyskerne er ellers et folk, der rejser meget på ferie i udlandet – blandt andet Danmark.

 

I øjeblikket er det ikke muligt for tyskerne at rejse til Danmark på ferie, fordi den danske grænse til Tyskland er lukket.

 

Men selv, hvis Danmark åbnede for tyske turister, ville de ikke få lov til at rejse ud af Tyskland. Den store tilstrømning af tyskere til blandt andet den jyske vestkyst er nu ramt af regeringens forbud mod at rejse ud.

 

Der bliver også bremset hårdt op i turistaktiviteten inden for Tysklands egne grænser. Fremover kan man kun overnatte på tyske hoteller og lignende, hvis det er en nødvendighed. Det er foreløbig slut med turist-overnatninger.

 

Formålet er at reducere den sociale kontakt, som kan sprede corona-virus, til det mindst mulige.

 

Slut med et hav af aktiviteter

En række andre udspil fra forbundsregeringen og delstaterne har samme formål:

 

Slut med at forsamles i kirker, moskeer, synagoger og andre religiøse sammenhænge.

 

Slut med at gå på restaurant efter kl. 18.

 

Slut med foreningsmøder.

 

Slut med at benytte sig af sportsanlæg, svømmebade, fitness-centre og legepladser.

 

Slut med at handle i en lang række forretninger. Man skal dog stadig kunne benytte sig af blandt andet fødevareforretninger, apoteker, banker, dyrehandler, tankstationer og frisørsaloner.

 

Denne dramatiske begrænsning af, hvad man kan gå ud i byen og købe, ligner de indgreb, der nu er gennemført i lande som Italien, Spanien og nu også Frankrig. Man får kun lov til at gå ud og købe det helt nødvendige, såsom fødevarer og medicin.

 

Bliv væk!

Den kraftige indskrænkning af muligheden for at handle i forretninger svarer til, hvad der er indført i flere andre lande, blandt andet Italien og Spanien. Det skal ikke længere være muligt at bevæge sig frit omkring i bylivet.

 

Der kommer også kraftige indskrænkninger i besøg på hospitaler, plejehjem og lignende. Højst en times besøg om dagen. Ingen adgang for børn under 16 år eller for personer med luftvejsinfektioner.

 

Der er heller ikke adgang på disse og andre offentlige institutioner for personer, der inden for de seneste 14 dage har befundet sig i risikozoner i udlandet eller udsatte områder i Tyskland.

 

Tyskland lukker ned.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article206590517/Coronavirus-Was-in-Deutschland-jetzt-schliessen-soll-und-was-nicht.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…