DF angriber Erdogan for muslimsk fredagsbøn i Hagia Sofia: “Tolerancen i islam går kun én vej”

I Danmark opfører vi tyrkiske Erdogan-moskeer. I Roskilde stod daværende borgmester, og nuværende kirkeminister, Joy Mogensen (S) tilmed for åbningen af den lokale tyrkiske moske.

 

I Tyrkiet er det så lidt anderledes. Her overtager den tyrkiske præsident Erdogan istedet kirker, og senest er det gået udover, den for kristne historisk og centrale kirke, Hagia Sofia. Hagia Sofia er nu formelt overtaget, og skal fremover være en moske. Hvem sagde erobringsideologi?!

 

Så mens imamerne, De Radikale, Venstre, Konservative, Socialdemokraterne mfl. fabler om tolerance og religionsfrihed overfor islam, så indskrænker selv samme islam friheden for alle andre.

 

Den tyrkiske præsident Erdogan afholder i dag fredagsbøn i Hagia Sofia.

 

For første gang siden 1934 skal der fredag være fredagsbøn i den næsten 1500 år gamle kristne katedral Hagia Sofia i Istanbul.

 

Præsident Erdogan deltager selv i fredagsbønnen sammen med muslimske ledere fra hele verden og rigtig mange andre mennesker.

 

Det udstiller, at det alene handler om politisk islam, og om at vise omverden at islam vinder frem og er stærk i forhold til kristendommen og den vestlige verden.

 

Det er stærkt kritisabelt, og vi burde bruge det som anledning til for alvor at sige fra i den igangværende kulturkamp. Det er vores værdier, der skal sejre, og ikke islams værdier.

 

Det var måske værd at tænke lidt over, inden flertallet af politikkerne stemmer ja til den næste moské i Danmark.

Læs mere her:

https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-07-24-17000-betjente-er-klar-naar-hagia-sofia-holder-foerste-fredagsboen-i-86-aar

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…