Nu er det kommet så vidt i Danmark: Eksplosion i beboelse i Slagelse – kan være en håndgranat

Politiets døgnrapport udsendt mandag skriver:

Eksplosioner ved privat adresse / våbenlovgivningen – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 05.56 lørdag morgen blev politiet alarmeret om, at der ved en privat adresse var sket et par eksplosioner, og at en person var kommet til skade som følge heraf. En ambulance kørte til stedet sammen med politiet, der traf en lettere kvæstet, 46-årig mand fra Slagelse, der blev kørt på skadestuen til fornøden behandling for kvæstelser i benene formentlig på grund af fragmenter fra eksplosionerne. På stedet var også en 33-årig kvinde fra Kalundborg kommune, men hun var uskadt. Der var omfattende ødelæggelser efter de to eksplosioner, som politiets efterforskere fik hjælp til at undersøge nærmere fra både kriminalteknikere, forsvarets sprængstofeksperter og sprængstofhundepatruljer. Mullerupvej blev afspærret i forbindelse med politiets undersøgelser, hvorunder politiet fandt to ulovlige skydevåben med tilhørende ammunition på de forurettedes bopæl. Derfor blev både den tilskadekomne mand og kvinden anholdt og sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Kvinden blev lørdag eftermiddag fremstillet sammen med manden in absentia i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse.

Manden var fortsat under hospitalsbehandling og kunne derfor ikke møde op i retten, der bestemte, at kvinden skulle løslades, mens manden blev fængslet. Efter afsluttet hospitalsbehandling lørdag blev den 46-årige mand anbragt i et arresthus, indtil han søndag var i stand til at møde op til et nyt grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Retsmødet, der blev behandlet for lukkede døre, endte med, at han blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 27. oktober 2020 som sigtet for besiddelse af de to ulovlige skydevåben på sin bopæl.

Efterforskningen i sagen, som politiet behandler som et forsøg på manddrab, gav indledningsvist politiet oplysninger om, at to mørkklædte mænd i en formentlig sølvgrå personbil af mærket Peugeot 406 var flygtet fra Mullerup kort efter, at to håndgranater var blevet bragt til sprængning ved den 46-åriges bopæl.

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne i kontakt med personer, der enten har gjort observationer i Mullerup-området meget tidligt lørdag morgen, eller som måske i dagene før angrebet på den 46-åriges bopæl har set fremmede køretøjer, herunder den efterlyste, formentlig sølvgrå Peugeot 406, i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Opdateret mandag kl 19.00…

 

To personer anholdt læs mere her https://sn.dk/Kalundborg/To-personer-fremstilles-i-grundlovsforhoer-efter-eksplosion/artikel/1368918

Opdateret lørdag 17.00 …

 

Håndgranat i Slagelse. Er det nu kommet så vidt? Ja det tyder det på

 

En eksplosion på en adresse i Slagelse er muligvis forårsaget af en håndgranat. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i et tweet lørdag morgen.

 

Det tyder indledningsvist på, at en håndgranat er udløst på stedet. Beboeren er kommet lettere til skade, skriver politiet.

 

Der er ifølge politiet ingen fare for naboer til adressen.

 

Politiet er talstærkt til stede og regner med at arbejde på stedet i mange timer, skriver sn.dk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…