Drabssagen fra Brønshøj: TV2 synes at lave uhørt politisk korrekt censur mod politiets signalement af gerningsmanden

Tirsdag blev en mand skudt og dræbt i en frisørsalon i Brønshøj. Den hedder Salon Ørn og ligger på Mørkhøjvej.

 

Som andre medier gengav TV2’s hjemmeside et signalement af manden, der skød. Gengivelsen så således ud:

 

”Gerningsmanden beskrives som en yngre mand, 180-190 cm høj, iført sorte sko, sorte bukser, sort jakke, hvor hætten er trukket op, samt sorte handsker. Han bar et hvidt eller lyseblåt mundbind og en pose.”

 

Lige neden under denne tekst, som altså kom fra TV2 selv, gengav TV-stationen den meddelelse, som politiet havde sendt ud på Twitter med signalement af gerningsmanden.

 

Umiddelbart kunne man undre sig: Hvorfor gengav TV2 ikke bare politiets tweet? Hvorfor lavede man sin egen version lige ovenover?

 

Ser man nærmere på TV2’s tekst, finder man måske forklaringen:

 

TV-stationen har nemlig strøget en væsentlig oplysning i politiets signalement – nemlig, at gerningsmanden var ”mørk i huden”!

 

Ingen tilfældig sjuskefejl

Når politiet har bragt denne oplysning, er det naturligvis, fordi man mener, at den kan bidrage til sagens opklaring. Vendingen ”mørk i huden” giver offentligheden et fingerpeg om, hvad man skal lede efter. Det kunne altså se ud til at være en mand med indvandrerbaggrund.

 

Men denne oplysning var censureret væk i TV2’s version.

 

Nu kunne man mene, at dette var en tilfældig sjuskefejl. TV2 havde i skyndingen ikke lige fået alle oplysninger med.

 

Men for det første siger det sig selv, at et signalement i en opsigtsvækkende, brandaktuel drabssag er noget, som man ikke bare sjusker med.

 

Og for det andet gentog man senere den tilsyneladende censur af politiet, hvor man slettede vendingen ”mørk i huden”. Det skete i en reportage om sagen på TV2 News.

 

En reporter ved navn Rikke Hemmingsen gengav mundtligt et signalement af gerningsmanden, mens hun stod med sin mikrofon på gaden. Også her manglede den del af signalementet, der lød: ”… mørk i huden”.

 

Hvornår har Journalistisk Venstreparti været i gang med at censurere?

Man må derfor spørge sig, om vi nu er nået dertil, hvor journalister bortcensurerer de dele af et signalement fra politiet, som de finder politisk ukorrekte? Er det en beslutning, man har truffet på redaktionen? Eller sidder det bare på rygmarven hos visse journalister?

 

Foreløbig kan man konstatere det påfaldende i, at TV2/TV2 News to gange stryger en oplysning, som udgør en væsentlig del af politiets signalement. Fraværet af denne oplysning til offentligheden kan være en hæmsko for efterforskningen.

 

I forvejen kan der være problemer med, at politiets signalementer mangler klar tale på vigtige punkter.

 

Hvor meget hullet i signalementet måtte betyde i den aktuelle sag, er der selvfølgelig ingen, der ved.

 

Men det er helt uhørt, hvis et medie begynder at censurere i politiets oplysninger. Hvis det er sket i denne sag, vil spørgsmålet begynde at rejse sig i kommende sager:

 

Hvornår har Journalistisk Venstreparti været i gang med at censurere ’politisk ukorrekte’ informationer ud af politiets signalementer?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…