Kritik af tilskud på 1000 kr til ikke-vestlige – Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og LA trak sig ud af forlig om hjælpepakke

Liberal Alliance trak sig søndag ud af de afsluttende forhandlinger om den såkaldte sommerpakke, som regeringen og Folketingets partier drøfter her til aften.

 

For det første er det regeringens forslag om at tilbyde statskapital til gengæld for ejerandele i private virksomheder, der ikke fryder øjet hos det liberale parti.

 

– Private virksomheder skal være private og ikke statsejede. Men det ligger altså nu på bordet, sagde finansordfører Ole Birk Olesen til DR  Nyheder.

 

Liberal Alliance er også utilfredse med at finansminister Nicolai Wammen ikke kun vil give 1.000 kroner skattefrit til pensionister og førtidspensionister. Det skal gives til en bredere gruppe.

 

DF og NB gik i sidste øjeblik

Det var også det, der blandt andet fik Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige til at forlade forhandlingerne kort før der blev indgået forlig.

 

De to partier var især utilfredse med at ikke-vestlige indvandrere, asylansøgere og andre fik 1000 skattefri kroner.

 

De får lige så meget som pensionisterne, sagde Kristian Thulesen Dahl mandag morgen til TV2.

 

“Jeg forstår simpelt hen ikke, at den pensionist, der har knoklet alle sine år for at bygge vores velfærdssamfund op, skal sidestilles med en migrant, der er kommet fra Syrien til Danmark og har været i landet i to eller tre år. Den sammenkædning kunne vi simeplt hen ikke tage ansvaret for,” sagde Kristian Thulesen Dahl mandag morgen til TV2 News.

 

Lars Bøje fra Nye borgerlige sagde, at han var imod at ikke-vestlige indvandrere, der ofte ikke har bidraget til det danske samfund skal have et skattefrit beløb

 

Opdateres …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…