Ny måling: Mange danskere ønsker udgangsforbud nytårsaften – Coronasmitten stiger fortsat faretruende

Foto: Ole Sørensen

Problemerne med Coronasmitten vokser stærkt.

 

Kontakttallet er steget kraftigt – fra 0,9 i sidste uge til 1,2. Det betyder at 10 personer smitter 12 personer, og dermed er smitten stigende.

 

Antallet af indlæggelser er også stigende. 172 er blevet indlagt det seneste døgn. Det er det højeste til dato.

 

22 er døde det seneste døgn.

 

Magnus Heunicke skriver på Twitter: 

“SSI har i dag udregnet kontakttallet til at være 1,2. Tallet har større usikkerhed pga. variationer i antal testede i julen. Vi har et for højt smittetryk og sammenlagt med høj positivprocent, stigende indlæggelsestal og flere dødsfald er situationen yderst alvorlig”.

 

 

Den store smitte betyder, at der er et stort pres sygehusene i Danmark. Det er København og Sjælland, der er hårdest ramt.

 

Region Storkøbenhavn har aflyst operationer og er nu begyndt at sende kræftpatienter til Sydjylland.

 

Region Sjælland har hævet risikoniveauet til 4.

 

Region Nordjylland har også hævet risikoniveauet og har aflyst alle ikke akutte operationer.

 

Sundhedsminister Magnus Heunicke har holdt møde fra klokken 12 til 14 om restriktioner nytårsaften og januar. mødet genoptages klokken 16.

 

Flere politiske partier ønsker flere restriktioner på Nytårsaften. SF vil have et forbud mod fyrværkeri. De frygter øget smitte og især en ekstra belastning på det hårdt pressede sygehusvæsen på grund af skader som følge af fyrværkeri.

 

42 procent af befolkningen vil gå endnu længere. De siger ja til at gennemføre et udgangsforbund nytårsaften. 45 procent siger nej. Det viser en måling fra Megafon.

 

Flere kommuner har udskudt skolestart. Se listen her

 

Danmarks Lærerforening mener, at regeringen skal påtage sig ansvarer med at beslutte om skolestaten skal udskydes, så det ikke er op til den enkelte kommune.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…