Den norske regering hjalp IS-kvinde fra Syrien til Norge med to børn – i dag kan det blive afgjort om Fremskrittspartiet vælter regeringen

arkivfoto

Det har vakt vrede i det indvandringskritiske norske Fremskrittspartiet, at regeringen har hjulpet en norsk-pakistansk kvinde med to børn med at komme til Norge.

 

Nu truer Fremskrittspartiets formand, Siv Jensen, med at vælte den regering, som hun selv er del af som finansminister, skriver DR med det norske NRK som kilde.

 

Kvindens mand har kæmpet for Islamisk Stat, men hvorvidt han er omkommet eller sidder i en fangelejr, fremgår ikke af artiklen.

 

Krisemøde i dag, mandag

Siv Jensen og statsminister Erna Solberg fra partiet Højre skal i dag mandag holde krisemøde om regeringens fremtid.

 

Her vil Siv Jensen fremsætte en række krav, hun vil have opfyldt, hvis Fremskrittspartiet skal fortsætte i regeringen, der ud over Højre og Fremskrittspartiet også består af Venstre og siden januar også af Kristelig Folkeparti, skriver DR.

 

”Af og til er det sådan, at flertallet i en regering må skære igennem i en sag, som vi mener er vigtig, og som har humanitære aspekter,” sagde Erna Solberg torsdag aften i sidste uge i en TV-debat på NRK, der er den norske pendant til DR.

 

Mette Frederiksen: Ingen IS-børn til Danmark

Medens den norske statsminister Erna Solberg således er villig til at hjælpe norske IS-kvinder med børn tilbage til Norge, ser hendes danske statsministerkollega noget anderledes på den sag.

 

”Vi har som regering truffet den beslutning, at vi ikke tager børnene til Danmark, fordi deres forældre har vendt Danmark ryggen og har kæmpet for Islamisk Stat, og dermed har de truffet et valg på deres børns vegne,” sagde statsminister Mette Frederiksen under tirsdagens spørgetime den 26. november sidste år.

 

Det skønnes, at der sidder omkring 30 børn, hvis forældre har været danske statsborgere eller fortsat er det, hvis de er i live, i lejrene al-Hol og al-Roj i det nordlige Syrien.

 

Sidste år hentede Udenrigsministeriet en 13-årig dansk dreng hjem fra en af flygtningelejrene. Drengens ben var lammede, og han havde et skudsår i ryggen.

 

Ligeledes er et knapt ét år gammelt gammel forældreløs dansk barn sidste år blevet bragt til Danmark fra en flygtningelejr i Syrien.

 

Men nu er det altså slut, hvis man skal tro regeringen, der har det problem, at dens støttepartier har den stik modsat holdning.

 

Læs også:

https://www.dr.dk/nyheder/udland/kvinde-paa-vej-til-norge-med-boern-udloeser-regeringskrise?cid=newsletter_nb_nyhedsoverblik-aften_20200119201430

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…