Muslimsk TV: Muslimer er snart i flertal i dele af London

London er ved at blive muslimsk.

 

Muslimer udgør snart flertallet i dele af London.

 

“Nogle dele af London er nu næsten 50 procent muslimsk”, siger den muslimske TV-kanal, Shiawaves.

 

De henviser til tal fra det nationale statistik kontor (the Office for National Statistics).

 

Hvis udviklingen fortsætter vil disse områder have muslimsk flertal om 10 år

 

Ifølge Siawaves blev der i december offentliggjort tal, der viser, at der er 3.194.791 muslimer i England. Heraf er omkring en tredjedel under 16 år. En stor del er altså i den fødedygtige alder, hvilket hurtigt kan få antallet til at vokse.

 

Det er svært at få klarhed over, hvordan TV-stationen er nået frem til disse tal for antallet af muslimer, da de kun henviser generet til statistikkontoret. Normalt registrerer man ikke befolkningen efter dens religiøse tilhørsforhold i Storbritannien.

 

Men det flugter helt med de tal, der for nylig blev offentliggjort.

 

Hvide briter er snart i mindretal i fem britiske byer. (Kristeligt-Dagblad)

 

Ikke-etniske briter i flertal

Der er tidligere lavet analyser af befolkningens etniske tilhørsforhold i Storbritannien.

 

I 2011 blev befolkningen i forskellige byer spurgt om, hvilken etnisk gruppe de tilhørte.

 

Det førte til, at man konstaterede, at “hvide briter” var kommet i mindretal i tre britiske byer: Luton, Leicester og Slough. (Daily Mail)

 

Samme udvikling var i gang i store dele af London, i Bradford og i Storbritanniens næststørste by Birmingham, skrev DailyMail i 2011.

 

Og nu er det så sket! Birmingham er også på listen over britiske byer, hvor ‘hvide’ briter’ ikke længere udgøre hovedparten af befolkningen.

 

slutter Birmingham sig til London, Slough, Leicester og Luton på listen over byer, der ikke længere har hvidt britisk flertal, skriver Kristeligt-Dagblad.

 

En betydelig del af de etniske grupper er muslimer, og dem er der kommet flere af. Og det er det, den muslimske TV-station fremhæver.

 

På de syv år, der er gået siden Daily Mail skrev artiklen, har der været en betydelig tilstrømning af migranter fra Østeuropa og fra ikke-vestlige, muslimske lande i Mellemøsten og Afrika.

 

Det betyder, at andelen af muslimer er vokset, og at man med stor sandsynlighed er ved at få muslimsk flertal i for eksempel dele af London, sådan som Shiawaves oplyser.

 

Desuden er det bemærkelsesværdigt, at den muslimske TV-station åbenlyst skilter med, at der er ved at komme et muslimsk flertal.

 

De tilkendegiver at de betragter sig som muslimer frem for alt. Hvis de ser sig selv som briter, så er det ikke som briter i traditionel forstand men som britiske muslimer.

Artiklen fortsætter under videoen…

 

Daniel Pipes beskriver de muslimske områder i London

 

Danien Pipes beskrev for nogle år siden de muslimske områder i London sådan her:

 

“Områder med muslimsk flertal består typisk af fattige, kedelige boligkomplekser langt fra bymidten, der for længe siden blev opgivet af deres oprindelige beboere fra arbejderklassen. Her sidder mændene tit på café, mens kvinderne er buret inde derhjemme. De lider af en række sociale patologier, heriblandt arbejdsløshed, kriminelle bander og narkohandel.

 

London har også sådanne områder, og de er meget store; men det, der gør den engelske hovedstad unik, er den markante muslimske tilstedeværelse i byens mest centrale og dyre bydele, hvor muslimer ikke udgør et flertal. Tilstedeværelsen antager hovedsageligt to former.

 

Der er for det første det velhavende muslimske element. Ifølge en rapport fra CBRE investerede folk fra Mellemøsten mere end 4,2 milliarder dollar i erhvervsejendomme i 2015 (det seneste år, som der foreligger statistik for). Der er en tendens til, at disse penge investeres i højt profilerede ejendomme såsom Shard, der er byes højeste bygning; Harrods, der er byens mest glamorøse stormagasin; Claridge’s, der er byens mest luksuriøse hotel; og opkøbet af USA’s tidligere ambassadebygning.

 

London er i højere grad end nogen anden vestlig storby præget af det arabiske, mellemøstlige og islamiske, fra byens borgmester til markedet for erhvervsejendomme. Jeg ville ønske, at jeg var mere optimistisk med hensyn til eksperimentets udfald, når den engelske befolkning selv nu fortsat er i flertal.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…