Mohammad fremsatte trusler mod min familie, mener Martin Henriksen – men nu nægter politiet at efterforske sagen

Søndag aften den 12. januar var stemningen ophidset på Københavns Rådhusplads, hvor en række muslimer var forsamlet.

 

De var kommet for at holde en sørgehøjtidelighed for den iranske terroristleder, general Quassem Soleimani, som USA havde dræbt med et droneangreb den 3. januar.

 

Ophidselsen gjaldt Dansk Folkepartis daværende udlændingeordfører, Martin Henriksen.

 

Han var mødt op for at overvære sørgehøjtideligheden, og så sig pludselig omringet af en 20 – 25 ophidsede muslimer.

 

”Du skal passe rigtigt godt på din familie”

Især en af dem kørte hårdt på. Det var Saif Said Shah Mohammad, som senere blev identificeret på videooptagelse af situationen.

 

”Han nævner flere gange under diskussionen min familie, hvilket jeg opfatter som upassende hele situationen taget i betragtning. Naturligvis også fordi jeg er omringet, hvilket jo er en helt normal fremgangsmetode for muslimer, når de møder nogen, som siger dem imod. Mange mod én, eller mange mod få,” sagde Martin Henriksen dengang til Den Korte Avis og fortsatte:

 

”Han siger afslutningsvis, at jeg skal passe rigtigt godt på min familie, hvilket jeg med det samme opfatter som en trussel.”

 

Martin Henriksen anmeldte efterfølgende truslen, og nu har politiet reageret.

 

Politiet: Ordene kan ikke siges at udgøre en trussel

Nu har politiet afvist at efterforske sagen, fremgår det af en korrespondance, som Den Korte Avis har fået indsigt i.

 

Politiet oplyser, at man har vurderet situationen med henblik på at konstatere, om der er tale om strafbare trusler, der er fremsat på en måde, som kan fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd.

 

 

”Vi har vurderet, om Mohammads udtalelser i lyset af de omstændigheder, hvorunder de fremsættes, alligevel kan siges at udgøre en trussel efter straffelovens § 266, idet udtalelserne fremsættes på et tidspunkt, hvor der har været en længere diskussion, og hvor du er omgivet af en større gruppe personer, der er højrøstet utilfredse med dine udtalelser,” hedder det således i politiets sagsfremstilling.

 

På grundlag af videooptagelsen gennemgår politiet herefter diskussionen mellem Martin Henriksen og Mohammad med henblik på at vurdere, om der er tale om trusler og slutter:

 

”Du spørger derefter, om han tager afstand fra homoseksuelle, og spørger, hvad der er galt med ham, hvorefter Mohammad siger, at du må have det rigtigt godt og passe rigtigt godt på din familie og tak for samtalen.”

 

Politiet: Men de blev fremsat i en rolig tone, og så er de ikke truende

På det grundlag konkluderer politiet således, at:

 

”Henset til, at Mohammads udtalelser falder i en stille og rolig tone, og at gruppen ikke ses at give udtryk for trusler eller voldelig adfærd over for dig i den forbindelse, er det imidlertid vores opfattelse, at udtalelserne ikke kan anses for egnet til at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd,” og slutter:

 

”Selve ordlyden af Mohammads udtalelser (……..) indeholder således ikke nogen trusler mod dig eller din familie.”

 

Martin Henriksen vil nu anke afgørelsen

På sin side fastholder Martin Henriksen imidlertid, at Mohammads udtalelser om, at han skal passe rigtigt godt på sin familie, kun kan opfattes som en trussel, og han har anket afgørelsen til Statsadvokaten.

 

Og han er forundret over politiets reaktion.

 

”Jeg troede faktisk, at juristerne i politiet ville tage sagen mere alvorligt, og jo især fordi det også er rettet mod min familie,” siger Martin Henriksen, der er medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse, til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Men hvis man skal kunne tage retssystemet alvorligt, så skal det træde til, når en gruppe muslimer omringer én på den måde, og taler om ens familie på den måde. Jeg opfatter det klart som en trussel, og det er absurd, at juristerne skriver at det ikke er strafbart, fordi det er sagt i en rolig tone.”

 

Martin Henriksen understreger, at enhver med en lille smule omløb i pæren ikke kan opfatte det anderledes, end at det er et truende og ondskabsfuldt budskab, understreger Martin Henriksen og fortsætter:

 

”Der er ganske enkelt ikke tale om en normal dansk adfærd. Derfor har jeg klaget over afgørelsen til Statsadvokaten. Så må vi se, hvad der sker.”

 

Opfordringen til Martin Henriksen om familien kan have en speciel baggrund

Den Saif Said Shah Mohammad, der gav Martin Henriksen det råd, at han skulle ”passe rigtigt godt på sin familie”, er ikke nogen hvem som helst.

 

Han er tilknyttet den omstridte Imam Ali Moskéen i København.

 

Der er tale om en moské, som ifølge en aktindsigt, Jyllands-Posten har fået, er ”underlagt” Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei.

 

Den oplysning fik i marts sidste år flere politiske ordfører på banen.

 

Blandt dem Martin Henriksen, som på det tidspunkt var Dansk Folkepartis udlændingeordfører.

 

Luk moskéen og riv den ned

Til Jyllands-Posten sagde han således den 9. marts sidste år, at moskéen burde lukkes og rives ned.

 

”Iran er et islamistisk, totalitært styre. Jeg kan ikke se, at der er et eneste argument for, at de skulle have lov til at bestemme noget som helst i Danmark,” lød det dengang fra Martin Henriksen.

 

Så det er altså ikke hvem som helst, der nu tilsyneladende har Martin Henriksens familie på kornet, men hvor politiet altså er af den opfattelse, at der er nogen sag.

 

Her mener man åbenbart, at det blot er udtryk for almindelig høflighed, når en muslim fra en ekstrem moské efter en ophidset diskussion iskoldt giver en kendt islamkritisk politiker og folketingsmedlem det gode råd, at han skal passe rigtigt godt på sin familie.

 

Se videooptagelse af debatten

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2020/martin-henriksen-jeg-blev-truet-soendag-aften-paa-raadhuspladsen-du-skal-passe-rigtigt-godt-paa-din-familie-loed-beskeden-fra-en-af-muslimerne/

 

https://denkorteavis.dk/2020/nu-martin-henriksen-imam-fra-den-iranske-imam-ali-moske-var-til-stede-da-jeg-soendag-fik-trusler-mod-sin-familie-fra-en-af-moskeen-medarbejdere/

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11231492/dansk-moske-slettede-kontroversielle-spor-til-iran/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…