Hundredevis af migranter forsøger at storme Ungarns grænse for at komme ind i EU

Migranter ved grænsen til Ungarn (Foto: Skærmprint)

Der er lige nu et stor pres på Ungarns grænse. Migranter har i flere dage forsøgt at tvinge sig adgang til EU fra Serbien ved den ungarnske grænse.

 

Store grupper af migranter fra Mellemøsten har gennem flere måneder samlet sig i Serbien ved grænsen til Ungarn.

 

Torsdag aften prøvede 300 – 400 af dem med magt at krydse grænsen ved Kelebija-Tompa. Det skriver den østrigske avis krone.au

 

Til sidst måtte grænsevagterne affyre varselsskud for at forhindre dem i at komme over.

 

Og lørdag formiddag skete det igen.

 

Grænseovergangen blev derfor helt lukket i cirka 45 minutter for at stoppe migranterne. Exakt24.

 

Ifølge den serbiske forsvarsminister Aleksandar Vulin var der blevet spredt ​​falske rygter om, at Ungarn havde åbnet sine grænser for asylansøgere.

 

Men Ungarn har forstærket bevogtningen af grænsen til Serbien men hegn og et stort antal grænsebetjente. Og kun fire migranter slap over grænsen og de blev anholdt af politiet i Ungarn.

 

Fredag takkede Østrigs indenrigsminister Karl Nehammer (ÖVP) Ungarn fredag ​​for at beskytte de ydre grænser og for den gode koordinering mellem myndighederne.

 

“Vi blev straks underrettet og er i tæt kontakt med ungarske kolleger. De ungarske og serbiske myndigheder beskytter konsekvent grænsen og forhindrer således migranterne i at nå videre op til Centraleuropa. Målet må være at stoppe ulovlige migranter ved de ydre grænser og skabe mere sikkerhed i oprindelseslandene, så folk slet ikke begynder på den farlige rejse,”sagde Østrigs indenrigsministeren efter en telefonopkald til sin ungarske kollega. (Krone.au)

 

I øjeblikket er op til 7.000 migranter i Serbien
Serbien, hvor 6500 til 7000 migranter har opholdt sig i nogen tid, med uofficielle data, der taler om endnu højere antal, blevet ifølge Djurovic et kritisk punkt på Balkan-flygtningruten til Vesteuropa. For nylig, i ca. tre måneder, er de fleste migranter i Serbien ankommet via Albanien og Kosovo, men igen og igen også via Nord-Makedonien, Bulgarien og Montenegro. (krone.au)

 

Siden årsskiftet har cirka 3.400 illegale indvandrere forsøgt at trænge ind i grænsen til Ungarn.

 

Et elektrificeret dobbeltgrænsehegn strækker sig langs grænsen til Serbien og Kroatien. Hegnene er “udstyret med pigtråd, forlygter, sikkerhed og infrarøde kameraer samt talere, der på engelsk, arabisk og farsi advarer ulovlige indvandrere om konsekvenserne af eventuelle tvangsforsøg,” skriver Exakt24

 

Ungarn klassificerer Serbien som et sikkert land. Derfor vil Ungarn ikke behandle deres asylansøgninger. De skal behandles i Serbien.

 

Men migranterne vil ind i EU og derfor fortsætter presset på Ungarns grænse.

 

Artiklen fortsætter under videoen …

Pres på Grækenland, Italien og Spanien

Der er også fortsat pres fra migranter, der forsøger at komme ind i Europa via Middelhavet.

 

Italien har flere gange givet skibe tilladelse til at sætte flygtninge i land.

 

I går kom der meldinger om, at Grækenland vil lægge net ud ved øen Lesbos for at forhindre migranter i at gå i land.

 

Og i dag skriver Berlingske, at der lige nu er stort pres på De Kanariske Øer i Atlanterhavet.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…