Mette F.: Luk alle muslimske friskoler – men det var før valget, og i år vil de samlet modtage to hundrede millioner kroner i statsstøtte

Arkivfoto af elever fra muslimsk friskole i Sverige

Da Mette Frederiksen var i opposition, buldrede hun frem mod islam og gjorde, hvad hun kunne for at fremstå som hård og konsekvent på udlændingeområdet.

 

Da der i 2017 kom en række afsløringer frem om muslimske friskoler, der med statsstøtte for millioner underviste i strid med dansk lovgivning på områder som ligestilling og demokrati, var Mette Frederiksen på pletten.

 

”Jeg må være ærlig og sige, at grundlæggende er det ikke en god idé med muslimske friskoler. Når man er barn i Danmark, er det utroligt vigtigt, at man vokser op i den danske kultur og den hverdag,” lød det fra Mette Frederiksen i et interview i Berlingske den 11. august 2017.

 

”Vi ønsker at lukke muslimske friskoler”

Som for at markere, at hun mente det alvorligt luftede hun planer om at fratage muslimske friskoler deres støtte, hvis ikke deres elevsammensætning er sådan, at der er mindst 50 procent danske elever på skolerne.

 

Der blev den grad sat spørgsmålstegn ved, om det overhovedet var en lovlig fremgangsmåde, men den indvending afviste Mette Frederiksen.

 

”Ja, vi er jo ikke jurister. Vi er politikere. Vi ønsker at lukke alle muslimske friskoler. Det er ikke nogen god idé med lærere, der ikke spiller efter de demokratiske spilleregler,” lød det dengang bombastisk fra Mette Frederiksen.

 

Men det var som nævnt før valget.

 

Nu er der kommet helt andre boller på suppen

Inspireret af Mette Frederiksens forslag stillede Dansk Folkeparti i foråret 2018 et beslutningsforslag om at fratage muslimske friskoler statsstøtten, hvis ikke elevsammensætningen bestod af mindst 50 procent med dansk baggrund.

 

Dengang støttede Socialdemokratiet forslaget.

 

Med henvisning til det stigende antal muslimske friskoler lød det dengang fra nuværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye:

 

”Det undergraver Socialdemokratiets ambitioner om medborgerskab, og det svækker samhørigheden og dermed solidariteten i samfundet. Og det sker endda med et kraftigt og stigende statsligt tilskud. Det er uholdbart i længden, det må enhver kunne se.”

 

Forslaget blev nedstemt.

 

Men nu er det ikke uholdbart længere, måtte Dansk Folkeparti konstatere, da partiet på ny stillede sit forslag, efter at Socialdemokratiet under statsminister Mette Frederiksen havde overtaget regeringsmagten.

 

Nu er der ikke længere tale om at ”lukke alle muslimske friskoler.”

 

Der er kommet helt andre boller på suppen, for nu skal man i Socialdemokratiet være jurister og ikke længere politikere, må man forstå.

 

Desværre – men internationale konventioner og corona …

Da Dansk Folkeparti havde sig forlag til behandling den 20. maj i år, blev det modtaget med velmenende ord fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

 

Men:

 

”Jeg tror måske, at noget af det vigtigste at sige om det her beslutningsforslag er, at det simpelt hen er så svært at finde en vej og en model, hvor man kan få de her ting til at lykkes,” det fra Rosenkrantz-Theil som dog forsikrede, at:

 

”Vi støtter vi jo også formålet med det her beslutningsforslag. Det har vi også tilkendegivet ved tidligere lejligheder. Det er også meget klart, at de regler, vi skal lave, skal ligge inden for menneskerettighedskonventionens regler. Det gør det her forslag ikke, og derfor har vi bebudet, at vi vil finde en løsning.”

 

Og så er der også opstået en anden forhindring i arbejdet på at finde en løsning:

 

”Noget af det er også blevet lidt forhindret af, at vi har haft en corona-krise, som jo i hvert fald har udskudt det nogle måneder.”

 

Det var som nævnt i maj måned, forslaget var til behandling, og indtil videre er intet sket i en situation, hvor Socialdemokratiet i 2018 i øvrigt ikke havde indvendinger som for eksempel internationale konventioner, men uden videre tilsluttede sig forslaget.

 

Mette Frederiksens glemte valgløfte

Tilbage står Mette Frederiksen med et svigtet valgløfte om at fratage muslimske friskoler deres statstilskud.

 

Tværtimod ruller millionerne fortsat til de muslimske friskoler, hvor i alt 24 skoler tilsammen vil have modtaget to hundrede millioner kroner, når året er slut.

 

Men hendes bombastiske udmeldinger inden valget om at fratage skolerne statsstøtte havde sin virkning.

 

Hun fik foregøglet befolkningen, at hun er en hård strammer på udlændingeområdet, og rigtigt mange vælgere hoppede på den og gav hende deres stemme og statsministerposten.

 

Og sådan vil verden som bekendt bedrages.

 

Læs også:

https://www.berlingske.dk/politik/mette-frederiksen-i-brutalt-opgoer-luk-alle-muslimske-friskoler

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…