Martin Henriksen besøgte Antvorskov Kaserne og fik en chok: Regeringen vil ikke ofre en krone på mindesten for faldne danske soldater

Martin Henriksen på Antvorskov Kaserne (Foto: Privat)

Når det gælder flygtninge, er regeringen rundhåndet, men når det gælder om at ære og minde de danske soldater, der kæmpede og ofrede livet for os under Anden Verdenskrig, er kassen smækket i.

 

Straks efter sin tiltrædelse som statsminister var ingen ende på Mette Frederiksens (S) gavmild, og hun lagde ud med at hæve de månedlige ydelser til flygtningefamilier på integrationsydelse med 2.000 kroner mere om måneden.

 

Men når det kommer til at få renoveret en mindetavle for faldne danske soldater under anden verdenskrig, vil hendes regering ikke ofre en krone.

 

Martin Henriksen: Det er dybt forargeligt

Det er Martin Henriksen, der er folketingskandidat og medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, der har slået alarm.

 

Det skete under et besøg på sin gamle kaserne, Antvorskov Kaserne.

 

Her kunne han både forarget og rystet konstatere, at mindestenen for de danske soldater, der faldt i kamp under Anden Verdenskrig, er ved at forfalde totalt.

 

”Jeg må indrømme, at det ramte mig hårdt, da jeg så den forfatning, mindestenen er i, og jeg er mildest talt både forarget og bedrøvet over, at det ikke har været muligt at skaffe penge til en renovering,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Det er en hån mod de soldater, der under Anden Verdenskrig gav livet for Danmark, og det er også en hån mod de soldater, vi nu sender ud, og som risikerer at miste livet.”

 

Martin Henriksen fik efter besøget på kasernen foranlediget, at Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, tog sagen op med forsvarsministeren.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen: Den mindesten er i god stand

Det kom der ikke ret meget andet ud af, end en sludder for sladder.

 

I sit svar Peter Skaarup skriver forsvarsminister Trine Bramsen således, at:

 

”Mindestene har en vigtig betydning, fordi de udtrykker anerkendelse af

vores soldaters indsat. Det skal vi respektere, og derfor lægger jeg

vægt på, at de løbende rengøres og vedligeholdes.

 

 

Det gælder også mindestenene på Antvorskov Kaserne, som Forsvars-

ministeriets Ejendomsstyrelse har besigtiget på foranledning af Forsvarsudvalgets spørgsmål.

 

 

Det er Ejendomsstyrelsens vurdering, at mindestenene er i god vedligeholdsmæssig stand, og at en yderligere renovering derfor ikke er påkrævet på nuværende tidspunkt.

 

 

Der ses således ikke et aktuelt behov for at afsætte yderligere midler udover de midler, der allerede anvendes til løbende vedligeholdelse og renholdelse.”

 

 

Altså ikke en krone fra regeringen. Underskrevet af Trine Bramsen.

 

 

Måske er jeg lidt gammeldags

 

Ud fra artiklens fotos kan enhver jo så selv vurdere, om hvorvidt den mindesten trænger til en kærlig hånd eller ej.

 

 

Det mener i hvert fald Martin Henriksen, og han er overbevist om, at der blot er tale om en dårlig undskyldning.

 

 

”Især når man ser, hvad regeringen ellers bruger penge på, undrer det mig i den grad, at der ikke kan ofres en krone på mindestenen på Antvorskov Kaserne,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

 

”Det er sikkert en lidt gammeldags holdning, men for mig handler det om at vise respekt for vores soldater. Især dem, der døde for Danmark og for deres kammerater. Det fortjener de!”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…