Mængden af beslaglagt våben og sprængstof er skræmmende – og volden fortsætter med at vokse, siger politiet

Foto: Politiet

Situationen i Sverige er ved at komme ud af kontrol. I løbet af året har der være et meget stort antal sprængninger i Sverige. Det har Den Korte Avis skrevet om flere gange.

 

Og nu er det kommet frem, at politiet aldrig har beslaglagt så store mængder af sprængstof og våben som i Stockholm i 2020.

 

Indtil den 18. december har politiet beslaglagt 370 kilo sprængstoffer, 29 håndgranater, næsten 300 pistoler og revolvere samt omkring 70 automatiske våben. Det skriver den lokale avis fra Stockholm mitti.se

 

336 mennesker er i øjeblikket i forvaring i Stockholm. Stedfortrædende regional politichef Robert Karlsson vurderer, at lidt over 100 af de tilbageholdte er mistænkt for alvorlige forbrydelser såsom mord, forsøg på drab og alvorlig narkotikakriminalitet.

 

Det er sprængstof nok til at føre en mindre krig, skriver den norske netavis document.no.

 

Politiets indsats mod de kriminelle miljøer medfører, at volden vokser, siger Robert Karlsson.

– Det er blevet kaotisk i det kriminelle miljø. Når vi tager penge og stoffer, mangler de penge, og de kan ikke betale deres intern gæld. Det udløser trusler og sprængninger. De er ikke vant til dette pres. Derfor udløser det vold og uro i disse miljøer, siger Robert Karlsson til avisen og fortsætter:

 

– Politiet har anholdt otte ledere fra bandemiljøet.

 

Det udløser interne kampe om magten. en stor del af volden stammer fra sådanne interne kampe.

 

Hvordan arbejder du for at modvirke optrapning af vold efter din indsats?, spørger journalisten

 

– På kort sigt ved at arrestere de mest voldelige personer i netværkene og sikre, at de får lange fængselsstraffe. På lang sigt handler det om at forhindre nye unge mænd i at deltage i dette miljø.

 

Desværre ved vi efterhånden, at det ikke nytter. Den eneste vej ud af problemerne er stop for tilstrømningen af illegale migranter og hjemsendelse af dem, der allerede er i landet.

 

Politiet siger ikke direkte at de voldelige kriminelle er indvandrere. Men bander er kodeord for kriminelle netværk med indvandrerbaggrund.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…