Langt over hundrede asylnsøgere har haft fri adgang til Danmark under grænselukningen – de er sikret gratis ophold og lommepenge i lang tid

Arkivfoto: Steen Raaschou

Når asylansøgere nu passerer den danske grænse mod Tyskland, behøver de i modsætning til tyske turister ikke dokumentere, at de har booket seks dages overnatning.

 

Det er også unødvendigt. De er sikret gratis kost og logi og lommepenge i mange måneder fremover, og det ved politiet ved grænsen.

 

For det er politiet, der har til opgave at køre asylansøgerne fra grænsen i Sønderjylland til Modtagecenter Sandholm i Nordsjælland.

 

Det har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) besluttet i en tid, hvor befolkningen lider under manglen på politi.

 

Langt over hundrede har søgt asyl under grænselukningen

Medens tyskere og ligeledes nordmænd og islændinge for første gang siden den 14. marts i går fik lov til at rejse ind i landet under visse betingelser, er der andre, der har været mere privilegerede.

 

Medens i alt 6.509 personer siden grænselukningen ifølge Rigspolitiet er blevet afvist, har asylansøgere til gengæld haft fri adgang på trods af, de har bevæget sig op igennem det corona-smittede Europa.

 

Således har i alt 141 asylansøgere siden grænselukningen og til og med søndag den 7. juni uden problemer kunnet passere grænsen for at søge asyl i Danmark.

 

Alene i uge 23 søgte i alt 19 personer asyl i Danmark. Det er mere end to om dagen.

 

Det betyder, at i alt 617 personer siden 1. januar og til og med 7. juni nu har søgt asyl i Danmark i en periode, hvor corona pandemien også rasede inden den totale nedlukning af Danmark.

 

Så selvom Danmark har været lukket ned og delvis stadig er nedlukket på grund af smittefare, så har der været dele af samfundet, der uanfægtet har fungeret, som det plejer, og det er på asylområdet.

 

Ingen vil have besøg af svenskere – men det afskrækker ikke asylansøgere

Medens danskere nu har fri adgang til langt de fleste vesteuropæiske lande og tilladelse til transit gennem nogle af de tidligere østeuropæiske lande, ser det noget anderledes ud for svenskerne.

 

Ud over Danmark tillader således eksempelvis hverken Norge eller Finland og for den sags skyld heller ikke Tyskland og Grækenland indrejse af svenskere.

 

Det skyldes den noget lemfældige måde, den svenske regering og de svenske sundhedsmyndigheder har tacklet corona pandemien på.

 

Således var det svenske dødstallet i går, mandag, nået op på 4.891 med sytten døde siden søndag, og så sent som i onsdags blev der sat rekord med 1.427 nye smittede i løbet af blot ét døgn.

 

Men det afskrækker ikke asylansøgerne

 

Over tre tusinde asylansøgere i Sverige siden marts

Siden marts måned, hvor Danmark den 14. lukkede sine grænser mod omverdenen, har Sverige til og med søndag den 14. juni modtaget ikke færre end 3.331 asylansøgere.

 

Det er flere end Danmark modtog i hele 2019, hvor 2.716 personer søgte asyl i Danmark.

 

Alene i uge 23, hvor 19 personer søgte asyl i Danmark, søgte tilsvarende i alt 184 personer asyl i Sverige.

 

Siden 1. januar og til og med den 14. juni har i alt 6.631 personer søgt asyl i Sverige.

 

Altså mere end det dobbelte af det samlede asyltal i Danmark i hele sidste år.

 

Næsten en tiendedel af samtlige asylansøgere i EU i april

Corona eller ej – også på asylområdet er alt ved det gamle i Sverige.

 

Det illustreres klart af det faktum, at Sverige med 776 asylansøgere i april stod for lidt under en tiendedel af de i alt 8.730 personer, der i april i år søgte asyl i de 27 EU-lande.

 

Meget kan siges om svenskerne, men ingen tage fra dem, at de er gæstfri.

 

Så gæstfri, at de gladeligt lukker folk ind, der er godt på vej til at smadre landet.

 

Læs også:

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asyl.html

 

https://www.easo.europa.eu/latest-asylum-trends

 

https://denkorteavis.dk/2020/corona-holdt-illegale-migranter-vaek-fra-danmark-og-europa-nu-stroemmer-de-til-igen-og-rammer-vores-samfund-og-dets-vaerdier/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…