Kriminelle opgør i Aarhus: Skyderi og knivkampe – to er dræbt og én livsfarligt såret – 8 er anholdt

Nu raser bandekrigen i Aarhus.

 

I løbet af det seneste døgn er således to personer blevet dræbt, medens en tredje er livsvarigt såret.

 

Der er tale om en 25-årig mand, der onsdag klokken 19:10 blev skudt på en p-plads i det grønne område ved Observatorievejen i Aarhus.

 

Nogle timer senere, torsdag morgen klokken 03:48, modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere personer var stukket med en på en p-plads ved Lenesvej i det indvandrertætte Aarhus Vest.

 

Ved ankomsten fandt politiet en 42-årig mand, der var dræbt af knivstik plus yderligere to, der var sårede. Den ene af dem, en 23-årig mand, befinder sig i kritisk tilstand, medens den anden, en 28-årig mand, er under behandling, men uden for livsfare.

 

Politiet: Drabene kan kobles til det kriminelle miljø

Under et pressemøde på politigården i Aarhus torsdag formiddag oplyste politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi, at de to dræbte kan kobles til de kriminelle miljøer i Aarhus.

 

”Vi har iværksat en omfattende efterforskning, som kommer til at fortsætte i lang tid. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at komme med detaljerede oplysninger om de to sager, men det er vigtigt at understrege, at vi kigger i de kriminelle miljøer,” forklarer Michael Kjeldgaard.

 

Han understreger, at de dræbte ikke er tilfældige borgere:

 

”Det er vores opfattelse, at drabene er en del af rivaliseringen i de kriminelle miljøer. Der er altså ikke tale om tilfældige borgere.”

 

Intet tyder på, at de to sager er relateret, men …

Umiddelbart ser politiet ingen forbindelse mellem skuddrabet og knivdrabet, men vil alligevel ikke udelukke, at der kan være tale om en forbindelse:

 

”Intet tyder på, at de to sager er relateret. Lige nu opfatter vi det som en tilfældighed, at drabene sker samme nat inden for et kort tidsrum,” oplyser Michael Kjeldgaard, men vil dog ikke afvise, at det være tilfældet:

 

”Men det kan ikke udelukkes, at der kan være en sammenhæng, når vi kommer længere frem i forløbet.”

 

Politiet har i løbet af natten anholdt otte personer, men de vil efter endt afhøring formentlig blive løsladt i løbet af i dag, fremgår det af pressemødet.

 

Politiet vil være synlige i drabs-områderne

På baggrund af det seneste døgns episoder iværksætter Østjyllands Politi en række tryghedsskabende initiativer.

 

Blandt andet vil den mobile politistation være til stede i området vil Lenesvej fra kl. 12.00, hvor betjentene vil stå klar til at tale med beboerne, oplyser Michael Kjeldsgaard.

”Lige nu er der ro i Aarhus og i de områder, hvor drabene skete, men vi vil være til stede med ekstra mandskab og vil være synlige i hele byen for at skabe tryghed for beboerne i området,” forklarer Michael Kjeldgaard og fortsætter:

 

”Hvis man har set eller hørt noget i relation til sagerne, vil vi gerne at man henvender sig til vores betjente eller kontakter os telefonisk. Det er vores opfattelse, at drabene er en del af rivaliseringen i de kriminelle miljøer, og at almindelige borgere i Aarhus trygt kan færdes i byen,” understreger Politiinspektør Michael Kjeldgaard.

 

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…