Svensk kommune vil forbyde muslimsk tørklæde i skolen – men protesterne er så stærke, at det kan være for sent

Genrebillede/Facebook via Samnytt.se
Svensk frihedskultur bliver undergravet af en tiltagende islamiseret. Det samme sker i Danmark og det øvrige Vesteuropa.
Det har stået på i årtier. Men først nu begynder den store gruppe af politikere så småt at vågne op og se faren ved en islamisering.
Det kan bare vise sig at være for sent, fordi modstanderne er blevet for mange.

 

Flertal i Skurup Kommune

Kommunalbestyrelsen i den svenske kommune Skurup har netop stemt ja at forbyde hovedtørklæder i skole og børnehave. (Aftonbladet)

 

Forslaget blev oprindeligt stilet af det indvandringskritiske parti Sverigedemokraterne, og det har altså nu samlet et politisk flertal.

 

Forslaget omfatter hovedtørklæde, burka, niqab og ”andet tøj, der har til formål at skjule elever og personale”.

 

Sverigedemokraterne mener, at det er undertrykkende, at børn skal gå med muslimsk tørklæde. en religiøs tvang.

 

En af dem, som var med til at stemme forbuddet igennem, er svensk-marokkanske Loubna Stensåker Göransson fra det borgerlige parti Moderaterne. Til Aftonbladet forklarer hun sin motivation således:

 

”Skolen skal være fri for religiøs indoktrinering. Det handler om unge pigers ret til at vælge deres egen identitet, deres krop og til at være fri for patriarkalsk undertrykkelse.”

 

Men nu er der tvivl om, hvorvidt det demokratiske flertals beslutning overhovedet bliver ført ud i livet.

 

Muslimer protesterer mod beslutningen

Beslutningen har udløst voldsomme protester blandt muslimerne i kommunen.

 

Massetilstrømningen til Sverige fra muslimske lande betyder, at der i dag er mange muslimer i landet. en stor del af dem er fundamentalistiske muslimer, der holder fast ved sharia, der er Koranens love og regler som grundlaget for samfundet og den enkeltes adfærd.

 

Selv i en kommune som Skurup, kan de viser sig i dag at være stærke nok til at forhindre et forbud – også selv om det er vedtaget demokratisk af et politisk flertal.

Mandag aften demonstrerede omkring 250 mennesker foran Skurups rådhus mod forbuddet. Mange af dem var muslimske kvinder, som selv bar muslimsk tørklæde.

 

Demonstrationen, der var arrangeret af foreningen “Malmøs Unge Muslimer”.

 

Beslutningen blev kaldt racistisk og et anslag mod religionsfriheden.

 

Tasnim Raoof, talsmand for Malmøs Unge Muslimer, kalder beslutningen ”et angreb på muslimske kvinders rettigheder”.

 

I en pressemeddelelse skriver de, at forbuddet vil kriminalisere muslimske kvinder.

 

Tvivl om forslaget bliver ført ud i livet

Protesterne er så voldsomme, at der nu er tvivl om, hvorvidt forbuddet vil blive ført ud i livet. (Sydsvenskan)

 

Ifølge SVT er det nu op til Skurup kommunes embedsmænd at implementere loven i løbet af de kommende seks måneder, men allerede nu har udsigterne til et forbud altså ført til både demonstrationer og heftig debat. (Kristeligt-Dagblad,16.1)

 

I tirsdags erklærede skoleleder på Præstemoseskolen i Skurup Mattias Liedholm, at han ikke har til hensigt at bede hverken elever eller ansatte smide sløret, og i løbet af ugen har flere ikke-muslimske lærere på skolen desuden valgt at bære slør i solidaritet, skriver Aftonbladet. (Samnytt.se)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…