Kastede brandbomber mod Christiansborg – en 32-årig mand er anholdt og tiltalt efter paragraf 113, der kan give op til 16 års fængsel

Den 7. og 8. februar 2020 blev der kastet brandbomber mod og antændt ild foran Christiansborg Slot med materielle skader til følge.

 

Der blev hurtigt sikret overvågning af den mulige gerningsmand og allerede den 8. februar om aftenen blev den, på daværende tidspunkt 31-årige mand anholdt, da han blev genkendt af en motorcykelbetjent, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

 

Kan give op til 16 års fængsel

Der er nu rejst tiltale i sagen. Manden er bl.a. tiltalt for at have overtrådt straffelovens §113, stk. 1 og 2 ved at ”have antastet Folketingets og regeringens sikkerhed og frihed ved at have forvoldt brandstiftelse på Christiansborg.”

 

Paragraf 113 har en straframme på 16 år

 

”Det er en sag, vi tager yderst alvorligt. Som demokratisk samfund kan vi ikke acceptere nogen form for angreb mod vores folkestyre på denne måde,” siger anklager ved Københavns Politi Kristoffer Petersen.

 

Sagen er berammet i Københavns Byret den 30. november og 1. december. Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…