Der er mange pressemøder: Men ingen journalist har spurgt om, hvorfor asylansøgere får særbehandling

Arkivfoto / You Tube

Af Flemming Jansen

 

Regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen yder i disse dage med bred støtte fra Folketingets øvrige partier en målrettet indsats for at inddæmme smitten med coronavirus.

 

Et af de seneste tiltag er lukning af grænserne.

 

Hvorfor er migranter og asylansøgere undtaget?

 

Alt andet lige udgør de vel en eklatant større smittefare end eksempelvis almindelige borgere fra vore nabolande, da ingen jo aner, hvor de kommer fra, eller om de bærer smitte med sig.

 

De skal tilmed transporteres mere end 300 km til Sandholmlejren ledsaget af politifolk, der risikerer at blive smittet. Hvor er ansvarligheden?

 

Det er at spille hasard med det danske samfund

 

Har Mette Frederiksen og regeringen har afgivet et løfte til Enhedslisten om at friholde migranter og asylansøgere? – I givet fald er det at spille hasard med det danske samfund, hvor mange må yde store ofre for i fællesskabets navn at få os ud på den anden side af denne krise.

 

Hvorfor har ingen journalist overhovedet på de mange pressemøder bragt dette emne til torvs?

 

Spørgsmålene er relevante og svarene blæser i vinden.

 

Hvor er den journalist, der tager sit arbejde som befolkningens talerør alvorligt?

 

Spørg dog på befolkningens vegne statsministeren om, hvorfor migranter og asylansøgere i denne situation skal have positive særbehandling i forhold til europæiske statsborgere, mens der ses bort fra de sikkerhedshensyn, som gælder alle andre!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…