Jeg frygter for en destruktiv politisk dagsorden bag den nye bibeloversættelse

Et landkort, hvor Israel er fjerne

Af Bjørn Andersen

 

Jeg synes ikke, det er sært, at det har vakt furore, at de betydende kredse i styrelsen af Folkekirken nu er gået så vidt, at de simpelthen har udfaset Israel fra den officielle danske bibel.

 

Det undrer mig heller ikke, at de ansvarlige kirkefolk dukker hovedet og kommer med en masse udenomssnak.

 

Det gør de næsten altid, idet deres strategi er ikke at indrømme deres virkelige indstilling og egentlige mål. Det har vi oplevet igen og igen igennem årene i forbindelse med udtalelser og aktioner lige fra domprovsten i København til Folkekirkens Nødhjælp.

 

Og nu altså Det Danske Bibelselskab. Man siger, at man “vil hjælpe læserne med forståelsen af bibelen”, idet man åbenbart mener, at danskerne ikke kan forstå ordet og begrebet Israel.

 

Da den danske bibel er den eneste kendte udgave af den hellige skrift i verden, hvor man har udraderet Israel, vil det altså sige, at disse ledende kirkekredse regner os for dummere end andre. Eller hvad?

 

Det synes mig nærliggende, hvorfra Folkekirkens ledere kan have hentet deres negative inspiration og fået den tanke, der måske, dybest set, ligger bag forsvindingsnummeret i bibeludgaven.

 

Der er nemlig et iøjnefaldende sammenfald med en idé, som florerer i visse palæstinensiske kredse: Israel skal væk fra landkortet.

 

Landkort hvor Israel ikke findes

Idéen og ønsket hos de iranske ayatollaher og de militante palæstinensiske grupper kommer håndgribeligt til udtryk på palæstinensiske kort over en del af Mellemøsten, hvor Israel simpelthen er en bar plet.

 

Disse landkort ser man alle steder på Vestbredden og i Gaza, på plakater, i skolebøger, i TV, og på opslag i mange officielle kontorer og forsamlingsbygninger.

 

Man kan se et eksempel på et kort uden Israel her.

Det har også været omtalt i artikel af Geoffrey Cain om Israels udslettelse i Den Korte Avis.

 

Og Yvette Espersen i Den Korte Avis : Hvordan kan palæstinenserne forhandle fred med et land, man ikke engang vil have med på landkortet?

 

Også i Danmark har måling vist, at en stor del af muslimer ønsker at fjerne Israel fra landkortet.

 

Helt grotesk virker et halssmykke, formet som det gamle mandat Palæstina – uden den jødiske stat. Man kan se det om halsen på fotos af kendte danske politikere bl. a. fra Enhedslisten.

 

For nogle år siden skabte det debat, da en delegation fra Københavns Rådhus på et besøg for nogle år siden hos Islamiske Samfund i Nordvestkvarteret opdagede en plakat med det famøse landkort. Sidste år så man den samme plakat på den antiisraelske konference i Brøndbyhallen, arrangeret af den yderliggående organisation Europæiske Palæstinensere. I konferencen deltog også danske politikere fra venstrefløjen, og flere af dem holdt tale.

 

Efter konferencen stillede Svend Lindhardt spørgsmålet i Den Korte Avis: Går Enhedslistens Pernille Skipper ind for at ophæve staten Israel?

 

Han fik aldrig noget svar.

 

Bibeloversættelsen

Med hensyn til bibeloversættelsen kan det efter deres mangeårige direkte og indirekte angreb på den jødiske stat ikke komme bag på de ledende kirkefolk at jeg og mange andre er bange for, at bibeloversættelsen er et led i en destruktiv tendens.

 

mener at have grund til at frygte, at ikke kun Enhedslisten og venstrefløjen men også dele af folkekirken og Folkekirkens Nødhjælp vil fjerne Israel fra landkortet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…