Indvandrerpige sad med sin kæreste i bil, så blev de opdaget af pigens far og brødre – det fik forfærdelige konsekvenser

Colourbox

En ung kvinde og en ung mand sad i en bil i et øde område i nærheden af den tyske by Bonn. Det var lidt ud på natten. De var kærester, de kyssede hinanden og kælede. De havde taget noget af deres tøj af.

 

Det var tilsyneladende en ret almindelig situation, som mange unge kender til.

 

Men så kom chokket, der forvandlede de unges hyggestund til et forfærdende mareridt.

 

Tæsket vildt med en skruenøgle

Pludselig blev bilens ruder smadret. Det var pigens far på 45 år og hendes to brødre 26 og 28 år, der gav volden frit løb. De hev pigen, den 17-årige Zilan, ud af bilen og tæskede løs på hendes kæreste, Nisar, på 19 år, med en skruenøgle. Han blev ramt syv gange med skruenøglen.

 

Under den efterfølgende retssag sagde dommeren: ”De var fuldstændig ligeglade med, hvad der skete med den unge mand”.

 

19-årige Nisar blev da også frygteligt tilredt. Han fik blandt andet åbent kraniebrud, han brækkede næsen, og han fik tænder slået ud. Han svævede i livsfare.

 

Pigen, den 17-årige Zilan, har kurdisk baggrund. Hendes familie mente, at både pigens og familiens ære blev tilsmudset, fordi hun sad og kyssede en ung mand i en bil. Den unge mand måtte straffes, sagde faderen til politiet.

 

Total undertrykkelse af piger

Sagen giver et indblik i de enorme kultursammenstød, som en fuldkommen uansvarlig indvandringspolitik har påført de europæiske lande.

 

I en stor del af de mellemøstlige indvandrerfamilier kan pigerne ikke frit omgås drenge. Og de kan slet ikke vælge sig en kæreste på egen hånd. Familien har streng kontrol over pigens forhold til det andet køn.

 

Konkret er det primært faderen, men også brødrene, der håndhæver denne kontrol. Sådan som det også var tilfældet for Zilan.

 

Egentlig seksuel kontakt med en selvvalgt kæreste er fuldstændig bandlyst. Her er ingen frihed, undertrykkelsen er total.

 

Etniske konflikter blandt indvandrere

Helt galt var det, at Nisar tilhører en anden etnisk gruppe end Zilan. Han har tilsyneladende palæstinensisk baggrund, mens Zilans baggrund altså er kurdisk.

 

Ifølge familiens æresbegreber var dette en dyb, dyb krænkelse af pigen og hendes familie. Den måtte besvares med en hæmningsløst brutal afstraffelse af den unge mand.

 

Det samme kunne være sket for en ung mand med dansk baggrund.

 

Klar besked fra dommer: ”Vi er et frit land”

Det brutale overfald kom for retten i Bonn, og her faldt dommerens hammer hårdt mod faderen og sønnerne. Faderen fik otte et halvt års fængsel for mordforsøg – de to sønner fik som medskyldige hver syv et halvt års fængsel.

 

I det tyske retssystem er det ellers til tider blevet betragtet som en formildende omstændighed, at gerningsmændene har anden etnisk og kulturel baggrund. Ud fra en betragtning om, at ”de kunne jo ikke vide bedre”.

 

Men dommer Klaus Reinhoff i Bonn var særdeles klar i mælet. Han kaldte den brutale afstraffelse for ”en historie, der egentlig slet ikke passer ind i vores tid”.

 

Dommeren fortsatte:

 

”I dette land må alle have deres moralbegreber. Men man må også acceptere landets love, der giver mulighed for seksuel selvbestemmelse, uden at man bliver straffet for det. Vi er et frit land!”

 

”Her er den seksuelle selvbestemmelse trådt under fode. Man har straffet to unge mennesker for at være kærlige over for hinanden.” Dommeren gjorde det må betragtes som den naturligste ting i verden.

 

”Nej!”

Retssagen i Bonn var også præget af de involveredes særlige kulturbaggrund:

 

Der var således et stort politiopbud i retssalen. Man ville for enhver pris forhindre voldelige sammenstød mellem de to familier med henholdsvis kurdisk og palæstinensisk baggrund – skatteyderne betaler de ekstra omkostninger.

 

Det 19-årige offer, Nisar, erklærede sig efter dommen tilfreds med udfaldet. Hans advokat sagde: ”Min klient er tilfreds og lykkelig. Han vil gerne afslutte sagen med dette. Han er retten taknemmelig for de entydige ord.”

 

De anklagedes familie var derimod forfærdet over dommene. Fra tilhørerpladserne råbte familiemedlemmer ”Nej!”. Man hørte også højlydt gråd.

 

Angela Merkels ansvar

Kun faderen har tilstået sin medvirken til overfaldet. Men hans advokat sagde med det samme, at dommen ville blive appelleret.

 

De to sønner – hvoraf den ene studerer, mens den anden har et pizzeria – har derimod fastholdt deres uskyld. Begge formodes ligeledes at appellere dommen.

 

Måske kan far og sønner få en dommer, der ser med mildere øjne på deres forbrydelse.

 

Der er mange sager som denne, der har baggrund i kultursammenstød. Det har de tyske politikere med Angela Merkel i spidsen sørget for. Dermed kommer retssystemet under pres.

 

Men i Bonn sad der en mand i dommersædet, der uden vaklen holdt fast i, at tysk lov er tysk lov, og tysk frihed er tysk frihed – uanset hvor man kommer fra.

 

https://www.bild.de/regional/koeln/koeln-aktuell/tochter-mit-freund-im-auto-erwischt-da-zertruemmerte-die-familie-nisars-19-schae-67231872,la=de.bild.html#remId=1586700261724370348

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…