Afrikanere og tjetjenere ødelægger fredelig by med brutale etniske kampe

Den franske by Dijon er mest kendt for sin verdensberømte sennep. Ellers hører man ikke så meget til byen i Bourgogne i det østlige Frankrig.

 

Den går i Frankrig for at være en ret almindelig og fredelig by. Elle rettere sagt: Det gjorde den. Men i den seneste tid er byen blevet ramt af en brutal etnisk krig mellem to grupper af indvandrere: marokkanere og tjetjenere.

 

Denne krig er blevet udkæmpet med alle tænkelige våben: jernrør, knive, håndvåben, automatgeværer. Den lokale befolkning er skrækslagen, og myndighederne har mistet kontrollen.

 

Islamisering og etnisk vold

Når Dijon hidtil har været omtalt som ret almindelig og fredelig, siger det mere om tilstandene i Frankrig end om byen.

 

Kendsgerningen er, at Dijon er plaget af de problemer, der følger med en stor ikke-vestlig indvandring.

 

De forskellige grupper af migranter danner deres egne parallelsamfund, der er adskilte fra hinanden og fra det franske samfund.

 

Der bedrives en omfattende narkohandel, som specielt de nordafrikanske migranter fra Marokko sidder på. I gaderne ser man et stort antal tilslørede muslimske kvinder.

 

En almindelig fransk by? Glem det.

 

Som mange franske byer er Dijon blevet islamiseret. Og nu begynder den etniske vold at vise sit grimme ansigt.

 

De almindelige franske byer, som de kendes fra tidligere tider, eksisterer knap nok mere. En vanvittig indvandringspolitik sætter sine meget kraftige spor.

 

Når Dijon er blevet opfattet som forholdsvis fredelig og upåfaldende, så er det været i sammenligning med de etniske sammenstød og voldsudskejelser mod myndighederne, som man ser i en række andre franske byer.

 

Men nu er Dijon altså ved at komme med på vognen.

 

Krig mellem marokkanere og tjetjenere

Lørdag aften blev ejeren af et pizzeria alvorligt såret ved skud. En bar i byens centrum blev smadret. Marokkanere og tjetjenere har kæmpet mod hinanden i gaderne.

 

Biler og skraldespande er blevet sat i brand. Folk fra den ene gruppe har overfaldet folk fra den anden gruppe. Politiet har mistet kontrollen med situationen specielt i forstæderne Grésilles og Chenove.

 

Statssekretær (viceminister) Laurent Nunez har været på besøg i byen. Han har forsikre, at myndighederne vil give et ”fast svar” på urolighederne. Men det står endnu tilbage at se, hvad det bliver til.

 

Vilde krigere og kamp om narkoen

Det hele startede med, at en ung albaner blev omringet af nogle marokkanere foran den lokale bar. To tjetjenere på 16 og 15 år kom ham til undsætning.

 

Men marokkanerne væltede den ældste af dem om på jorden.  Han fik stukket en pistol i mund, hvorefter han blev overdænget med fornærmelser og fik ordre til at give en besked til det tjetjenske miljø.

 

Tilsyneladende havde marokkanerne ikke taget højde for tjetjernes ry som vilde krigere, der står last og brast med hinanden. Tjetjenerne slog meget hårdt igen.

 

Reelt handlede konflikten langt fra kun om et tilfældigt sammenstød mellem enkeltpersoner. Alt tyder på, at tjetjenerne forsøger at presse marokkanerne ud af den lokale narkohandel for selv at overtage den.

 

En kamp mellem to parallelsamfund om magt, ære og penge

Regeringen har sat specialstyrker ind, der sammen med politiet skal forsøge at skabe ro.

 

Men det kan blive meget svært. Netop fordi det ikke bare handler om et tilfældigt personsammenstød.

 

Det handler om magt og ære. Og det handler om benhårde økonomiske interesser.

 

Det er en kamp, der forgår efter etniske og kulturelle skillelinjer. En kamp mellem to ret lukkede parallelsamfund. De lokale franskmænd ser afmægtigt til.

 

Den etniske krig vil fortsætte

De franske myndigheder prøver at vise muskler og forsikre befolkningen om, at de nok skal få styr på situationen.

 

Men mange almindelige borgere er skeptiske – og det forstår man godt.

 

Myndighederne kan slå ned med magt og måske nedbringe stridighederne midlertidigt. Men den brutale etniske krig vil fortsætte.

 

Det vil den, fordi den hovedløse franske indvandringspolitik er er en opskrift på etniske opgør og kultursammenstød.

 

Fra sennep til voldelige sammenstød

Over hele Europa vokser parallelsamfundene og de etniske konflikter – selv om de for eksempel i Danmark ikke har den samme brutale karakter.

 

Over hele Europa føler landets befolkninger sig mere og mere trængt.

 

Over hele Europa lover politikere, at de nok skal sætte ind over for problemerne.

 

Men meget tyder desværre på, at problemerne kun vil vokse. Meget tyder på, at politikerne med den ikke-vestlige masseindvandring har sat en udvikling i gang, som de ikke kan styre.

 

Dijon har været kendt for sin sennep. Nu bliver den kendt for sine voldelige sammenstød.

 

https://www.lefigaro.fr/actualite-france/dijon-plongee-dans-le-quartier-des-gresilles-traumatise-par-les-violences-20200616

 

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…