Udlænding bestod teoriprøve uden at kunne tale et ord dansk: Mange køreskoler snyder i stor stil – DF tager sagen op

Colourbox

Både køreskoler og elever snyder i stor stil ved både teoriprøver og køreprøver.

 

Det fremgår af en ny opgørelse fra Rigspolitiet, som Ritzau bringer.

 

Alene sidste år blev der således rejst ikke færre end 123 sager mod køreskoler i hele landet.

 

Forstod ikke et muk dansk, men bestod med glans

En af de mere groteske sager drejer sig om en udlænding, der besvarede den dansksprogede teoriprøve med kun én fejl.

 

Han var dumpet fem gang, selv om han havde tolk. Så tog han prøven på danske og bestod med kun én fejl.

 

Da prøveafvikleren efterfølgende forsøgte at tale med eleven, viste det sig, at han ikke forstod et muk dansk.

 

Hvordan kunne det lade sig gøre? Det fremgår ikke. Men en anden elev have bestået, fordi han var udstyret med en skjult øresnegl, så kørelæreren, der lyttede med, kunne give de rigtige svar.

 

Det har fået Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup, op af stolen.

 

Vil stille krav om dokumenterede danskkundskaber

Peter Skaarup vil nu bringe sagen op i Folketinget med krav om, at udlændinge, der går op til køreprøve, skal kunne dokumentere danskkundskaber.

 

”Udlændinge, der går til køreprøve i Danmark, skal have dokumenterede danskkundskaber,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Og så vil vi i Dansk Folkeparti kræve mere kontrol med prøverne fra regeringens side, så myndighederne kan komme snyderiet til livs. Derfor stiller vi nu spørgsmål i Folketinget om sagen.”

 

De største syndere findes i København og Østjylland

Det er især i Østjylland og København, der snydes. I Østjylland med 49 sager og i København med 45 sager, medens Midt- og Vestjylland samt Fyn har 12 sager.

 

Det er primært kørelærerne der snyder, viser en opgørelse over nogle af sagerne.

 

Blandt andet den med en kørelærer, der udstyrede sin elev med solbriller under kørsel i dagtimerne og kaldte det mørkekørsel og på den måde dokumenterede, at eleven havde gennemgået den obligatoriske mørkekørsel.

 

En anden kørelærer stemplede, at hans elever havde været på køreteknisk anlæg, selvom de ikke havde gennemført denne obligatoriske kørsel.

 

Og så var der kørelæreren, der bad en elev om at skrive under på, at hun havde gennemført tre køretimer i en uge, hvor hun havde været i Dubai.

 

For slet ikke at tale om den kørelærer, der havde betalt en tidligere elev for at udgive sig for at være en anden og gå til teoriprøve for vedkommende.

 

Omkring tusinde køreskoler er ikke organiserede

Der findes omkring 1.800 køreskoler i Danmark, og af dem er kun de 800 organiserede medlemmer, oplyser formanden for Dansk Kørelærer-Union, Bent Grue.

 

Til TV 2 siger han:

 

Der er rigtig mange, der springer over, hvor gærdet er lavest,” erkender formanden og fortsætter:

 

”Det er bare sjældent køreskoler, der er organiseret, og så er det svært for os at gøre noget.”

 

Ikke-vestlige er stærkt overrepræsenterede som trafiksyndere

Om det hænger sammen med, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere  på forskellig måde får snydt sig til et kørekort, skal være usagt.

 

Men fakta er, at ikke-vestlige indvandrere i forhold til deres antal er også stærkt overrepræsenterede, når det gælder overtrædelser af færdselsloven.

 

I 2019 udgjorde ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i alderen 18 – 95 år i alt 8,3 procent af den samlede befolkning i den pågældende alder.

 

Ikke desto mindre stod de for hele 16,2 procent af samtlige trafikforseelser, fremgår det af Danmarks Statistiks tabel over dømte for overtrædelser af færdselsloven.

 

Modsat forholder det sig blandt danskerne og vestlige indvandrere og efterkommere.

 

I den pågældende alder udgjorde danskerne 86,2 procent af befolkningen, men stod for 78,7 procent af færdselslovovertrædelserne.

 

Hvad angår vestlige indvandrere og efterkommere er forholdet nogenlunde det samme. De udgjorde sidste år 5,4 procent af befolkningen og stod for 5,1 procent af trafikforseelserne.

 

Det er således ikke kun i straffeloven, ikke-vestlige er stærkt overrepræsenterede. Også i trafikken udgør de et problem.

 

Læs mere her:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-01-26-flere-koreskoler-snyder-med-deres-elevers-korekort?fbclid=IwAR07m8a5dj5ToVB1z422Gh4wV4etSYBWqyXJo2L4J2rETMV0p9LgKpQqB0w

 

https://www.statistikbanken.dk/10338 (Tabelkode: STRAF NA10)

 

https://www.statistikbanken.dk/10021 (Tabelkode: FOLK2)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…