Indlæg fra læserne 8. januar: Afviste asylansøgere # Iran

Hjemsendelse af afviste asylanter

Af Visti Christensen

 

For nylig blev en somalisk kvinde tvangsudsendt til Mogadishu. Sagen vakte opsigt, fordi kvinden ringede til Danmark og beklagede sig.

 

”Jeg er i Mogadishu, men jeg kender overhovedet ingen mennesker her, og jeg er bange. Det er et farligt sted”, sagde hun bl. a. til TV2.

 

Tvangsudsendelsen er et led i en nylig indgået udvekslingsaftale mellem Somalia og Danmark. Kvinden ønsker dog at være anonym.

 

Hun frygtede for, at terrorgruppen Al-Shabaab ville lede efter hende, og at hun havde boet på et hotel efter flere år på et dansk asylcenter.

 

Politiet har to gange tidligere forsøgt at tvangsudsende hende, men begge gange fik hun sin udsendelse stoppet, fordi hun gjorde modstand.

 

Det forsøgte hun også tredje gang, men det lykkedes politiet at udsende hende til Mogadishu, efter at myndighederne havde set hendes sag. 

 

En tidligere betjent kalder det “et spil”, når udvisningsdømte ikke vil sendes hjem. ”Når vi nærmer os destinationen siger de: “Tak for kampen!”

 

De Radikale og Enhedslisten kræver – ikke uventet – mere åbenhed omkring Somalia-aftalen, efter at kvinden har været i kontakt med TV2.

 

Niels-Erik Hansen, advokat for somaliere med inddraget opholdstilladelse, mener at Danmark betaler hjemlande for at modtage de afviste. 


 

I hvilken retning kan udviklingen i Iran gå?

Af Lone Eriksen

 

Nu har USA´s væbnede styrker gjort det af med statsterrorist og generalmajor Kasam Sulimani og nu truer det fascistiske præstestyret med forbandelse og hævn over amerikanske tropper, civile og måske også Danmark.

 

Derefter har præsident Trump udtalt, at hvis iranerne skulle turde at angribe koalitionsstyrkerne eller selve hjemlandet USA er der selvfølgelig allerede nu udpeget 52 mål, hvis præstestyret, altså det fascistiske styre og revolutionsgarden, skulle bevæge sig derud.

 

Og her kommer så den retning som kunne være med til skabe en bedre og mere fredelig verden fremover:

 

Når og hvis Iran skulle få den idé at reagere på det retfærdige drab på generalmajoren og amerikanerne ønsker at slå tilbage, kan de bruge situationen til, i et stort slag, at rette deres avancerede våben direkte mod Irans atomvåbenprogram, så det en gang for alle bliver destrueret og sat tilbage til nul. Argumentationen vil være den samme som for 75 år siden, nemlig, at hvis nu en vis Hr. Hitler havde fået atomvåben, hvad så?

 

Tyrannerne fra Teheran har kun respekt for én ting og det er at andre er dem overlegne, fordi alt andet vil blive opfattet som svaghed.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…