Indlæg fra læserne 7. maj: Alt for mange tager friheden for givet # Økonomisk kriminalitet

Alt for mange tager friheden for givet

Pernille Birkler

 

For 75 år siden blev Danmark befriet fra en besættelsesmagt, en fremmed ideologi, der havde kostet mange danskere livet. Dengang fik vi hjælp udefra, og Danmark blev frit igen. 

 

Som altid markerede jeg aftenen den 4. maj med lys i vinduerne, hvad desværre ikke mange andre gjorde i mit nabolag. 

 

Mange danskere kerer sig ikke om, hvad befrielsen fra en besættelsesmagt betyder. Alt for mange tager friheden for givet som noget, de ikke behøver at bekymre sig om. Men det burde de, for frihed er ingen selvfølge men noget, man sommetider kan blive nødt til at kæmpe for.

 

Er vi danskere blevet for selvfede og ubekymrede? Har vi lullet os til ro i den sikre overbevisning, at ingen mere vil os noget ondt? 

 

I de sidste 40+ år har danske politikere budt velkommen til hundredtusindvis af mennesker med en fremmed kultur, mennesker som hader vores demokrati, ligestilling og levevis og derfor ikke vil os det godt. Politikerne har dermed vist, at de ikke er på vores side.

 

Og hvem vil hjælpe os næste gang, vi tvinges til at underlægge os en totalitær ideologi og må afgive vores selvstændighed og frihed? For der kommer en næste gang.

 

Men den næste kamp for vores frihed kommer vi til at kæmpe alene, og det vil blive en kamp, vi vil få umådelig svært ved at vinde.

 

Denne kamp bliver mod en voldelig politisk ideologi, som har været her i årevis og helt uhindret har fået lov til at vokse sig stor og stærk, og som allerede har okkupere flere områder af Danmark og indtil nu også har kostet mange danskere livet.

 

Men alt for mange nægter at se virkeligheden i øjnene til trods for, at de hver eneste dag ser ondskaben boble op overalt i gadebilledet. 

 

Tænk over det, når du forestiller dig dine børn og/eller børnebørns liv om x antal år, og hvilken fremtid du ønsker for dem.


 

Økonomisk kriminalitet
Af Morten Dreyer
Et Juristpanel på 56 eksperter melder netop ud, at corona skærpelsen af økonomisk kriminalitet overfor hjælpepakkerne er for hård.
Disse juristers dom er modtaget. Men hvor relevant er lige deres synspunkt ?

Det er vel i grunden ikke offentlige jurister, som skal fastlægge befolkningens retsfølelse ?

 

Vi har i dag en katastrofe, hvor man skal handle særdeles hurtigt. Hvor her og nu hjælp til udsatte er essentielt. Erfaringen viser desværre, at der er kriminelle, som udnytter Vores sårbarhed.

 

Det er med forlov noget svineri. Og derfor bør straframmen kunne mærkes for platugler og svindlere.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…