Indlæg fra læserne 4. august: Ubegavede lovgivere # Omsorgssvigt # Navnekrænkelse

Ubegavede lovgivere

Af Visti Christensen

 

Der er ingen tvivl om, at mange indvandrere er dygtige til at finde ud af, hvor nemt det er at malke det danske velfærdssystem. Ifølge de seneste tal fra Finansministeriets er den årlige udgift til ikke-vestlige indvandrere omkring 70 mia. kr.

 

Ind imellem kommer man i tvivl om, hvorvidt det er de danske politikere, der er ubegavede, eller om folk fra især den islamisk kultur, bare er smarte til at hjælpe hinanden med at finde og udnytte de sociale goder på en ret grov og uanstændig vis.

 

Det er velkendt, at regeringen og støttepartierne er vakkelvorne og ret så uenige om, hvor ”stram” en udlændingepolitik skal være. Der hersker stor uenighed om både ord, begreber og konsekvenserne af såvel reglerne som hensigterne. 

 

Det lignede en god ide, at man vedtog at yde Repatrieringsydelser. Men i løbet af de seneste ti år har kun 163 personer forladt f. eks. Aarhus Kommune for at bosætte sig i deres hjemlande. De har fået ca. 20 mio. kr. med sig i repatrieringsstøtte.

 

Men nu har 17 af disse fortrudt. De er vendt tilbage til Danmark og igen bosat i Aarhus Kommune. Men ingen af dem har betalt støttepengene tilbage, skriver BT. Og det er flere i kommunalbestyrelsen blevet noget fortørnede over.

 

Man forudser at skulle begynde forfra med at finde bolig, udbetale boligsikring, yde tilskud til etablering, køb af møbler etc. til de tilbagevendte. Og en medarbejder siger, at kommunen ikke har lovhjemmel til at inddrive repatrieringspengene. 

 

Man må heller ikke skære i sociale ydelser eller gøre udlæg i disse menneskers eventuelle lønindkomst, så vi har konkrete ufordringer, udtaler en anden. Og det må man jo, sandt for dyden nok sige, at de har. Det er mildt sagt uantageligt. 

 

Der har for nylig været debat om, hvorvidt en drabssigtet, dømt og fængslet muslim i Tyrkiet skal have også sine resterende 100.000 kr. sendt ned til sig. Integrationsministeren påstår, at man ikke kan lave love om med tilbagevirkende kraft. 

 

Men det er nu ikke helt sandt. Strakslove kan udmærket vedtages på andre baggrunde end coronakriser. Men hvor er der dog grund til at tænke sig om, når vi næste gang vælger lovgivere til Folketinget.


 

Omsorgssvigt på div. plejehjem

Af Hans Erik Adsbøl

Jeg tror det ryster mange, det som vi i den sidste tid er blevet præsenteret for på vores plejehjem, man tror det er løgn, som vi behandler vores ældre på plejehjemmene. Gudskelov lov og tak for, at man har placeret skjult overvågningskamera, så sandhederne kommer frem i lyset.
Det er åbenbart blevet hverdag, den umenneskelige behandling, vi byder de ældre på mange plejehjem. I gamle dage, var det et kald, at hjælpe de svage i vores samfund, men disse uhyrligheder, som pressen præsenterer os for, er nu blevet til et arbejde uden nogen form for menneskelighed og varme og empati.
Jeg kan ikke forstå, at noget personale kan have så lidt indsigt til ældre og demens sygdom. Der er trods alt også gode plejehjem, hvor der selvfølgelig findes dygtige personale og ledere, som har et godt samarbejde med de pårørende. Men det personale som man har angivet her, de burde absolut ikke have med hverken mennesker eller dyr i deres varetægt. Det er helt utilstedelig det vi har været vidner til, føj siger jeg bare.
Igen er det kommunerne der svigter deres område, det er kommunerne ældreplejen henhører under, i er tydeligvis ikke jeres opgave voksen. Jeg tror desværre at vi kun har set toppen af isbjerget. Det skal stoppes nu.

Navnekrænkelse

Af John E. Piper

 

Nu står vi igen med en venstrefløjs revolution. Det krænker, at skulle hedde ESKIMO. Nå. Hvad skal arten da hedde og på hvilket sprog, hvis det overhovedet er og kan blive tilladt. Hvilket sprog er INUIT? Russiskaja, Serbokroatisk, latin eller hvad nu venstrefløjens forslag er?

På dansk hedder en inuit eskimo.


 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…