Indlæg fra læserne 28. april: Sæsonarbejde # Corona-karantæne Vaccine # Bønnekald

Sæsonarbejde

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

 

Hvert år har vi det samme cirkus. De udlændinge der formelt indrejste i Danmark som gæstearbejdere og fremmedarbejdere, og fortsat opholder sig her, skal ikke presses til sæsonarbejde, men hæve kontanthjælp. Der ankom en del analfabeter  hertil i 60-70-80’erne og mange har stadig ikke ønsket eller magtet at knokle igennem med en uddannnelse. Der er også kommet en del syriske flygtninge uden uddannelse og mange taler og læser ikke dansk (endnu). De skal heller ikke tage sæsonarbejde i danske frugtplantager og jordbærmarker, men være på offentlig forsørgelse.

 

Sådan har det været alle år, og sådan fortsætter det i år. Formentlig er det “synd for dem” at skulle op kl.4 om morgenen og evt. ud i regnvejr.
Hvad siger danske brandmænd, postbude og avisbude mon til det? Jeg plejede at stå op kl.5 om morgenen i mit mangeårige job som ekstrabud – også om vinteren. Danmark må være et meget rigt land…


 

Corona-karantæne

Af Henrik Ribergaard

 

En fri bevægelighed for svenskeren og karantæne til danskerne.

I en tid med et nedlukket samfund der igen skal åbnes med forsigtighed og med stor respekt for at reducere smittespredningen, er samfundet afhængige af gode ledere med gode beslutninger.

 

I disse tider hvor Sverige har haft en noget mere afslappet holdning til at nedlukke landet og sikre borgerne imod smitte, har både Norge og Danmark dog ageret noget anderledes end det “friere” broderland Sverige.

 

Svenskeren har tiltrods for den noget mere letsindige tilgang til at reducere smitterisiko, ved at lade folket færdes mere eller mindre frit sammenlignet med Danmark og Norge, meget mere fri bevægelighed end borgerne i Norge og Danmark. Alligevel ser det ud som, at det svenske broderfolk har friere bevægelighed i deres nabolande Danmark og Norge end danskere i Norge.

 

Danske vandrende arbejdstagere der arbejder på norsk sokkel skal iht. norske myndighedskrav i 14 dages karantæne før udrejse på Nordsøen. Svenskeren har her fri udrejse på den norske sokkel, grundet de er svenske, dette selvom at både smittetrykket og antal døde grundet Covid-19 er markant højere i Sverige.

 

Her kommer så de gode beslutninger fra politisk hold ind i billedet, som en kærkommen mulighed for at opretholde arbejdsfunktioner samtidig med at der tages vare på smittespredningen.

 

Citater fra JydskeVestkysten:

 

“Virksomheder skal have bedre styr på, om de såkaldte vandrende arbejdstagere tager coronasmitte med sig ind og ud af Danmark.”

 

Sådan lyder meldingen fredag fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

 

“- Det her skal ses som et udtryk for rettidig omhu, siger Peter Hummelgaard. “

 

Denne strategi med at teste vandrende arbejdstager bør i lighed gælde for de arbejdere der rejser ud af Danmark for at arbejde.

 

Ved at denne strategi, med at teste vandrende arbejdstagere, blev implementeret i samarbejde med andre lande som bla. Norge, Sverige, Tyskland(ikke begrænset til) ville arbejderne kunne arbejde umiddelbart ved ankomst til det pågældende land hvor arbejdet skal udføres.

 

Håber dette gode udspil vil inkludere vandrende arbejdstagere der rejser ud af Danmark for at arbejde som det ønskes gældende for vandrende arbejdstagere rejsende ind i Danmark.


 

Vaccine

Af Jørgen Casse

 

Problemet med salg af vaccinefabrikken er vel, at der er en klausul der forbyder staten at oprette en konkurerende virksomhed på området i X-antal år fremover.

 

Tænk blot på margarinedronningen Johnny Vang-Lauridsen, da hun solgte sin margarinefabrik blev hun sat i ‘karantæne’ i 5-10 før hun måtte starte en ny margarinefabrik, eller Haahr benzin ved Oluf Haahr, der ved salget af forretningen ikke måtte starte en konkurerende virksomhed. Og da karantænen udløb startede en ny Haahr Benzin kæde som nu er gået konkurs.

 

Hvis den danske stat overtræder en sådan klausul vil det medføre en erstatningssag fra de nye ejere, en sådan sag kan blive meget dyr for den danske regering, der vil blive tale om mange hundrede millioner kroner måske endda milliarder af kroner, som kompensation for tabt indtjening.

 

Araberen sidder på flæsket, desværre, Den danske regering burde nok tænke sig godt om en ekstra gang inden vi sælger ud af arvesølvet. Det gælder også for postvæsenet, DSB, og andre statsvirksomheder der har vital betydning for det danske samfund.

 

Det er ikke bare at kunne producere det nødvendige når denne opstår, som f.eks. covid 19, men at have ubetinget kontrol over udviklingen på nationalt plan.

 

Så til lille Mette: Pige træd varsomt thi scenen er skrå, himlen er malet og slet ikke blå.


Muslimsk bønnekald skal stoppes

 

Af Michael Nedersøe
Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Horsens og folketingkandidat i Østjylland

 

Hvis det er muslimerne magtpåliggende at indkalde til bøn, hvorfor har de så valgt at “flygte” til et kristent land? Der burde være rigeligt med plads i andre muslimske lande såsom olierige Saudi Arabien, Kuwait, Qatar osv. Her kunne de skabe sig et liv sammen med deres muslimske brødre og søstre.

 

Muslimske magthavere i Mellemøsten og Afrika må slå sig på lårene af grin over, hvor naiv Vesten er. Ikke nok med at disse lande slipper for alle de problemer, muslimer skaber rundt om i Vesten, så har de også fundet sig en guldkalv, der udover at brødføde deres udrejste befolkning, også sørger for en stabil indkomst til Mellemøsten og Afrika i form af penge, der sendes hjem til de respektive hjemlande.

 

Desværre har mange glemt den mangeårige kamp, som KUN Dansk Folkeparti har kæmpet. Man har også glemt alle de ofre, der er givet fra dengang, hvor DF ikke var “stuerene” og til nu.

 

Mange politikere er gået fra at være politisk korrekte til at turde have en mening og holdning til udlændingepolitikken, eller retteligt få det til at fremstå sådan for at svække Dansk Folkeparti.

 

Kære naive og frelste politikere. I kan ganske enkelt ikke være det bekendt, for i sælger jeres børn og i sælger jeres børnebørn, når i fortsat ikke tør tage de nødvendige skridt for at skabe resultater på dette område.

 

Kære muslimer. I husker vel Matador og Mads Andersen Skjern, der siger det meget klart i slutningen af afsnit 15. “Man skal ikke komme med sin religion og bringe ufred i mit hus”.

 

Jeg vil derfor opfordre jer til at rejse hjem, hvis man svindler, suger på lappen, begår kriminalitet eller på anden vis distancerer sig fra det danske samfund og vestlige normer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…