Indlæg fra læserne 13. januar: Skygge-statsminister # Varselsskud # Alkoholbehandling

Har Danmark fået en skygge statsminister?

Af Jørgen Casse

 

Noget kunne tyde på at Danmark har fået en skygge statsminister, det er i hvertfald det man kan få ud af den måde hvorpå Morten Østergaard optræder.

 

Han fører sig frem i medierne på en måde som er det ham der er statsminister ikke Mette Frederiksen. Gang på gang dukker han op på TV med forslag til det ene og det andet, sidst med en ide om at pålægge de hårdt trængte danskere en ny skat, som om der ikke er skatter og afgifter nok i forvejen.

 

Han virker grotesk i sin overlegne karl smart måde at optræde på, han er akademiker på den værst tænkelige måde, ‘jeg alene vide’ og ‘I har bare at rette jer efter det, jeg kong Morten gulerod Østergaard vil have’.

 

Morten Østergaard virker useriøs og hoven overfor befolkningen, samtidig med at han helt bevidst tilsidesætte den valgte statsminister, der tilsyneladende ikke har viljen til at styre ham.

 

Det er naturligvis under den forudsætning, at han ikke udnyttes af Mette Frederiksen til at fremsætte besynderlige lovforslag i den hensigt at måle reaktionen blandt vælgerne. Derved undgår hun at ryge ind i et politisk stormvejr fra vælgernes side, en måde at kunne ride på en popularitets bølge.

 

Men det ændre altså ikke på Morten Østergaards image, som en nedladende opblæst besservisser, der prøver at tilrane sig en magtposition ad bagvejen, som skyggestatsminister, en giftig natskygge plante.


 

Varselsskud er ikke nok

Af Visti Christensen

 

Så skete det igen. En hidsig biljagt i Herlev, endte skidt. Bilen med to personer blev standset, men kørte pludselig hasarderet fra stedet, da de åbenbart ikke ville tale med Politiet. Undervejs ramte bilen den ene betjent og en fodgænger. Den anden betjent affyrede forgæves varselsskud op i luften. Bilen er senere fundet, og to personer er anholdt og sigtes nu for grov vold, vold mod politiet og for at bringe andres liv eller førlighed i fare, skriver Ritzau.

 

Politiet gør et markant arbejde for at stoppe de mange nye former for vold, kriminalitet og selvtægt fra de mange ”nye borgere”, som landet er beriget med. Men spørgsmålet er, om Politiet er blevet for “pæne, blødsødne og overhumane”. Vi hører jo om nogle der flygter, selvom de er i Ordensmagtens varetægt; nogle fra Retssale, andre fra fængsler, forvaringsanstalter og andre fra blot at skulle standses af politiet.

 

Når man igennem de seneste mange år er blevet vidne til, hvordan den toneangivende elite af muslimske rollemodeller udviser regulær dødsforagt for eget og især andre menneskers liv og førlighed, så må man nok sige, at varselsskud op i luften slet ikke er nok. Det var det i gamle dage, hvor antallet af kriminelle banditter var forholdsvis lille, og hvor etniske danskere havde så megen respekt for domstole, love og kristelig adfærd, at det ikke krævede løsnede skud.

 

Men i dag, hvor en uhæmmet og opfindsom ond kultur blomstrer, så må der ”skrappere lud til skurvede hoveder”, som de gamle sagde. Og ind imellem vil end ikke gummikugler være nok. For som al erfaring viser, findes der nogle tyranniske klaner, der udøver selvbestaltet overdommerrolle og undertrykkende voldsmagt og over alt og alle. Og disse religiøse fanatikere har ingen respekt for andet end overmagt. 


 

Forældet, teoretisk alkoholbehandling

Af Mogens Moos, alkoholrådgiver

 

Alkoholafhængighed blev anerkendt som en sygdom i USA i 1956. Af WHO midt i 1970erne.

Der er ekstrem stor forskel på ’Genetisk Afhængighed’ og ’Social Indtagelse’. Sygdommen er genetisk arvelig. I 1975 var behandlingen på A-Ambulatorierne til mennesker med alkoholafhængighed, at de skulle tage antabus i 2-3 måneder. Så ville de kunne drikke ”socialt og kontrolleret”.

 

Her 45 år senere ligner behandlingen den samme som i 1975. Mange behandlere bruger stadig de socialpsykologiske forståelsestanker, der ikke virker på ’Genetisk Afhængige’. Det er en forældet, teoretisk tankegang.

 

Denne behandlingsform er livsfarlig for denne gruppe, der bør søge de tanker, der anbefaler at stoppe helt med at drikke alkohol. Det er altid den første genstand, der er den farligste. Ikke nummer 2, 7, 14 eller 21. Alkohol Dræber. Det gør et AlkoStop ikke.

 

Så længe den ekstremt store forskel på ’Genetisk Afhængighed’ og ’Socialt Indtagelse’ ikke anerkendes. Og de skæbnesvangre genstandsanbefalinger ikke ”begraves”, så længe vil de i hundredtusindvis af barske børne- og familietragedier fortsætte.

 

Uofficielt er samfundsudgifterne til alle alkoholens forfærdelige skader 20-30 milliarder kroner om året. Uofficielt nærmer alkoholdødsfaldene sig 15.000 mennesker om året.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…