Optøjer igen i nat i Gellerup – politiet ramt af livsfarligt kasteskyts og brandvæsenet måtte flere gange rykke ud under politibeskyttelse lørdag og søndag

I det vestlige Aarhus har der natten til mandag igen været uroligheder, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

 

Det er tredje nat i træk, at der er opstået uroligheder i området omkring Gellerup-bebyggelsen.

 

Politiets gruppevogne blev angrebet med kasteskyts, blandt andet malingbomber, fremgår det af billeder fra stedet, skriver TV2.

 

To blev anholdt sigtet for forsøg på groft hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden, skriver politiet.

 

Det sydede to nætter i træk i den indvandrertætte ghetto Gellerupplanen vest for Aarhus, hvor menuen siden sent fredag aften har stået på påsatte brande og stenkast og raketter mod politiet.

 

Først klokken tre søndag morgen var der faldet ro over gemytterne, oplyser Østjyllands Politi.

 

Natten til lørdag havde Østjyllands Brandvæsen travlt med at slukke påsatte brande under politibeskyttelse.

 

Mellem midnat og klokken fire lørdag morgen måtte brandvæsnet således rykke ud til intet mindre end fire påsatte brande i affaldscontainere plus en enkelt bilbrand.

 

”Vi kommer første gang lidt over midnat, og så er vi der flere gange i løbet af det meste af natten,” siger Brian Arendtsen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen til BT.

 

Politibil fik smadret forruden af stenkast

I forbindelse med bilbranden lørdag nat blev politiet angrebet med sten og fik blandt andet forruden på en politibil blev smadret.

 

”Det var så voldsomt, at blandt andet forruden blev ødelagt og der røg glassplinter ind i bilen til de to betjente, der heldigvis ikke blev ramt og er uskadte,” fortæller fungerende politiinspektør Gert Bisgaard til Lokalavisen.

 

Tidligere på aftenen var politiet blevet bombarderet med sten. To politibetjente blev ramt, men kom ikke alvorligt til skade.

 

Og så fortsatte det natten til søndag med brande

Natten til søndag var der igen været uroligheder i det vestlige Aarhus, og tre personer er anholdt skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport søndag.

 

Således har Østjyllands Politi natten til søndag igen været til stede med ekstra patruljer i det vestlige Aarhus som følge af de uroligheder, der er opstået i området, efter at en Jakob Paludan demonstration i fredags udviklede sig voldsomt.

 

”Vores patruljer observerede sidst på aftenen og først på natten mange unge, også meget unge, på gaderne i Brabrand,” oplyser fungerende politiinspektør Gert Bisgaard og fortsætter:

 

”Der var flere ildspåsættelser i skraldespande og i en enkelt bil, og der blev flere gange kastet med sten efter politiets biler og affyret fyrværkeri på gaden, men ingen politifolk blev ramt.”

 

Her er de anholdte

I forbindelse med nattens uroligheder blev tre personer som nævnt anholdt:

 

Klokken 00.51 blev en 16-årig dreng anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand, da han kastede sten mod politiet ved Skaterparken på Tinesvej i Brabrand.

 

Klokken 02.55 blev en 15-årig dreng anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand, da han affyrede et bomberør mod politiet i krydset Dortesvej/Karen Blixens Boulevard i Brabrand.

 

Klokken 03.07 blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at have råbt efter en ad politiets patruljer.

 

Alle tre er løsladt efter endt afhøring, men de er fortsat sigtet.

 

Efter klokken cirka 03.00 var der atter ro i det vestlige Aarhus. Østjyllands Politi vil også de kommende dage være ekstra synligt til stedet i området.

 

Efter knivepisoden fredag: Begge de sigtede havde tolkebistand

Som vi skrev her i avisen i går, måtte politiet fredag først affyre varselsskud og derpå skud i benet på en 52-årig mand, der på trods af varselsskuddene fortsatte med at gå frem mod politiet med en kniv i hånden.

 

Han er nu sigtet for forsøg på manddrab. Ligeledes er en 40-årig mand sigtet som formodet medskyldig.

 

Medens den 52-årige blev anholdt på stedet og kørt på hospitalet, blev den 40-årige først anholdt sent fredag aften.

 

De blev begge i går fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, og fik ifølge Ritzau tolkebistand, da de åbenbart hverken taler eller forstår dansk tilstrækkeligt.

 

Grundlovsforhøret blev afholdt for dobbelt lukkede døre, og det er således uvist, hvordan de to mænd forholder sig til sigtelserne.

 

Læs også:

https://www.bt.dk/krimi/fire-containere-og-en-bil-braendte-ned-brandvaesenet-maatte-eskorteres-af-politiet?fbclid=IwAR0UwwsxRxGWEDol73Ts8URlKYKElRdniJ4IIc5SsE6oj6gS68_nNU0GB7A

 

https://www.lokalavisen.dk/112/2020-06-06/-Bilafbr%C3%A6nding-og-livsfarligt-angreb-p%C3%A5-politiet-Bil-med-betjente-i-fik-knust-forruden-af-stenkast-7429331.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…