Historisk få boliger sendes på tvangsauktion

2019 har været et rekordår, når det kommer til tvangsauktioner. I årets løb har historisk få danskere nemlig skulle opleve deres bolig blive sendt på tvangsauktion. Det skriver Thomas Hovgaard fra Nybolig i en pressemeddelelse.

 

I 2019 har der været historisk få tvangsauktioner i Danmark. I 2019 blev 187 boliger i gennemsnit sendt på tvangsauktion hver måned. Ser man bort fra i år, skal vi faktisk helt tilbage til juni 2008 for at finde et lavere niveau.

 

-Danskernes økonomi følger den positive udvikling i den globale økonomi. Derfor ser vi også, at danskerne generelt set bliver bedre til at betale renter og afdrag til tiden, hvilket nu også afspejler sig i statistikkerne over tvangsauktioner, siger Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig i pressemeddelelsen.

 

Juni var den måned i 2019 med færrest tvangsauktioner, hvor der kun blev registreret 156 tvangsaktioner. Derimod toppede juli med 200 tvangsauktioner.

 

Markante livsændringer kan spille ind

Det har store økonomiske og personlige konsekvenser for den enkelte familie eller boligejer, hvis ens bolig bliver sendt på tvangsauktion. Blandt de typiske årsager til tvangsauktion er pludselig arbejdsløshed, skilsmisse, sygdom eller dobbelt husleje, som kan ske i tilfælde af, at ny bolig købes, før den gamle er solgt.

 

Ofte ses det også, at tvangsauktion bliver sidste udvej, når der er tale om en kombinationen af prisfald og en låntagning, der på sigt har vist sig for optimistisk.

 

-Det har store konsekvenser for familier, når deres bolig tvangssælges. Det er altid en god idé at gå i dialog med ens kreditorer, hvis man vil afværge en skræntende udvikling, inden den når tvangsauktion, siger Peter J. Mattsen.

 

Pigenavne

 

Her finder du de 50 mest populære pigenavne 2020 og tidligere år. Se også specielle, nordiske engelske navne til piger.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…