Herlev hospital angrebet af maskerede mænd, der stjal håndsprit – nu låses døre på hospitalerne i hovedstaden, og politiet vil være mere til stede

Politi foran Odense Byret (Foto/arkiv: Privat)

Sent mandag eftermiddag blev samtlige indgangsdøre på hospitalerne i Region Hovedstaden aflåst og bevogtet af vagtpersonale.

 

Det sker, efter at tre maskerede mænd maskerede mænd natten til fredag stormede ind på Herlev Hospitals akutafdeling og stjal håndsprit, skrive Ekstra Bladet

 

‘Klokken 00.51 natten til fredag modtog vi anmeldelse fra Herlev Hospital om, at tre mænd iført maskering havde været inde på hospitalet og havde stjålet håndsprit,” skriver Københavns Vestegns Politi til en mail til Ekstra Bladet og fortsætter:

 

”De tre mænd var væk, da vores patrulje kort efter ankom til stedet – men vi har registreringsnummer på deres bil og videoovervågning fra stedet og efterforsker sagen. Vi hører meget gerne fra vidner, der har info om sagen,” skriver Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet

 

”Jeg kan i øvrigt oplyse, at vi de seneste dage har haft øget patruljering omkring hospitalerne i vores område,” skriver Københavns Vestegns politi videre.

 

Også tyverier på andre hospitaler bortset fra i Nordjylland

Ekstra Bladet skriver, at avisen har været i kontakt med både Rigshospitalet, Odense Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital, som alle melder, at der bliver stjålet håndsprit på sygehusenes toiletter.

 

På Odense Universitetshospital har man været nødt til at sætte håndsprit-beholderne fast med strips, ellers bliver de hugget.

 

Aalborg Universitetshospital meddeler som de eneste, at der ikke har været problemer med håndsprit-tyverier, skriver Ekstra Bladet.

 

Låste døre og sikkerhedsvagter på alle hospitaler i Region Hovedstaden

Efter episoden på Herlev Hospital har Region Hovedstaden nu besluttet at styrke bevogtningen på regionens hospitaler og låse døre.

 

Det sker som følge af tyverier af håndsprit og masker, skriver regionsrådsformand Sofie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

 

Det er nødvendige tiltag, selvom det er ærgerligt, at patienterne i den kommende tid mødes af vagter og låste døre, beklager Sofie Hæstorp Andersen.

 

“Vi vil alle sammen gerne have åbne hospitaler, hvor det er nemt at komme rundt. Men vi er nødt til at gøre noget ved de her usolidariske tyverier her og nu,” siger Sofie Hæstrup Andersen og fortsætter:

 

”Vi skal sikre, at alle besøgende på hospitalet har mulighed for at spritte hænderne af, så vi minimerer risikoen for, at de bringe smitte med ind på hospitalet. Samtidig skal vi sikre, at medarbejderne har det nødvendige udstyr som masker og overtræksdragter.”

 

Regionsformanden beklager, at det er nødvendige tiltag, der nu sættes i gang og hun understreger, at alt tyveri fra hospitalerne politianmeldes.

 

Rigspolitiet: Vi sætter ind med ekstra opsyn

Eksempler på tyveri af mundbind, håndsprit og andre værnemidler fra skadestuer er dybt krænkende.

 

Politiet iværksætter derfor i samarbejde med regionerne et skærpet tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser, skriver rigspolitichef Thorkild Fogde i en pressemeddelelse mandag aften, og hvor det blandt andet hedder:

 

Et skærpet tilsyn betyder, at politiet er særligt opmærksom på hospitaler og andre steder, som ligger inde med lagre af mundbind, håndsprit og andre produkter, som kunne være attraktive at stjæle under epidemien.

 

Vil opbygge national oversigt over steder med behov for særligt opsyn

Derfor er politiet gået i gang med at opbygge et nationalt overblik over steder, som kræver et særligt opsyn.

 

“Vi har desværre set eksempler på tyveri af mundbind og håndsprit fra hospitaler og lignende. Det er dybt forkasteligt, og vi kommer til at slå hårdt ned på det. Derfor er vi gået sammen med regionerne om at skabe et fælles overblik over steder, der skal holdes ekstra godt øje med”, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

 

Rigspolitiet har allerede bedt politikredsene om at føre tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser, hvis det enkelte hospital vurderer, at det er nødvendigt for at sikre ro og orden.

 

“Jeg er glad for, at politiet er klar til at yde den støtte, som desværre har vist sig at være nødvendig nogle steder i landet. Men jeg havde selvfølgelig hellere set, at det slet ikke var aktuelt,” siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

 

 

Læs også:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/maskerede-maend-stormede-akutmodtagelsen-paa-herlev-hospital/8049942

 

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/efter-tyverier-region-hovedstaden-oger-sikkerheden-og-begraenser-adgangen-til-hospitalerne?publisherId=3111258&releaseId=13590063

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…