Torben går en omvej for at undgå unge indvandrere – ‘jeg har aldrig mødt samme adfærd hos danske unge’, siger han

Kanalens Kvarter var en spydspids for Socialdemokratiets boligpolitik i 1970-erne. Her i Albertslunds Kommune på den københavnske Vestegn skulle der bygges gode boliger til danske lønmodtagere.

 

Overalt i Danmark blev der i de år bygget boliger af høj standard, med masser af institutioner og aktivitetstilbud i smukke grønne omgivelser. Tingbjerg, Mjølnerparken og Brøndby Strand er andre eksempler.

 

Men på samme tid begyndte indvandringen fra ikke-vestlige muslimske lande at tage fart. Og de mange indvandrere skulle have boliger.

 

Indvandrere rykkede i stor stil ind i det almene boligbyggeri, der oprindeligt var tiltænkt danskere.

 

En stor del af disse indvandrerne er ikke blevet integrerede De var ligeglade med eller direkte fjendtlige over for Danmark.

 

Det har sat sine spor i hele det danske samfund.

 

Og i dag er der danskere i boligområderne, der føler sig som jaget vildt.

 

Torben er en af dem. Han bor i Kanalens Kvarter og fortæller i B.T. (31.8) om sin ubehagelige hverdag i det boligområde, der blev bygget for at give mennesker som ham et godt liv.

 

“Unge indvandrere har overtaget gaderne i mit kvarter. De chikanerer og har en meget intimiderende adfærd”, siger han til avisen og fortsætter:

 

“På gaden råber de højlydt og stiller sig med vilje truende op og fylder hele fortorvet, så man for eksempel ikke kan komme forbi. Det er meget provokerende. Man kan ikke være i fred.”

 

Når Torben beder dem stoppe, bliver det bare værre. Som dengang nogle skød fyrværkeri mod hundeluftere og andre. Da han bad dem stoppe, fik han smidt et kanonslag op på sin altan.

 

Han har ringet til politiet, men de unge var væk, selv om politiet kom hurtigt.

 

Nu er Torben begyndt at gå en omvej, når han skal ud at handle. På den måde undgår han de steder, hvor de unge indvandrere især holder til.

 

Han står heller ikke af på Albertslund Station om aftenen.

 

“Det er en dominansadfærd, der handler om at skabe frygt. Jeg har aldrig mødt den samme adfærd hos danske unge. Højst en dum bemærkning fra nogle, der var fulde, men ikke den der bevidste, målrettede chikane”, siger han til B.T.

 

Erik har oplevet det samme: Ni mod én

Erik er selvstændig håndværker i Odense. Han havde for nylig en meget ubehagelig oplevelse på en arbejdsplads.

 

“Da jeg står og arbejder, begynder en stor gruppe drenge af anden etnisk herkomst end dansk at kaste sten efter mig med en slynge. Jeg beder dem stoppe, men de kigger på mig, som om jeg er idiot. Og så fortsætter de bare med at kaste sten efter mig. De er fem”, siger Erik til B.T.

 

“De råber hele tiden ‘fucking’. ‘Du skal ikke fucking bestemme, om vi skal kaste med sten'”, siger Erik til avisen.

 

Ligesom Torben oplever Erik, at det hele blive værre, når han reagerer.

 

Han begynder at filme drengene med sin telefon for at have dokumentation, når han melder dem til politiet.

 

Så går de til angreb. Og hurtigt kommer fire andre kørende i en sort Audi.

 

Nu er de ni mod én.

 

Han bliver tvunget til at slette videoen.

 

Erik er en mand, der bare passer sit arbejde. Han er en grandvoksen selvstændig håndværker på 60 år, og så skal han finde sig i sådan en ydmygende situation, fordi han ene mand ikke kan hamle op med ni unge indvandrere.

 

Og Torben og Erik er ikke de eneste. Weekendens Berlingske bragte også hårrejsende nyt fra det berygtede kvarter omkring Motalavej i Korsør.

 

Motalavej

Kvarteret omkring Motalavej i Korsør har i mange år været berygtet og Den Korte Avis har skrevet flere artikler om chikane, vold og islamiske dominans i området.

 

Nu er det kommet frem, at området er særlig hårdt plaget af to libanesiske storfamiler, som kæmper mod hinanden.

 

Det drejer sig om 70 familiemedlemmer, som overfalder hinanden, kommer i masseslagsmål og ødelægger det lokale forretningsmiljø.

 

Kommunen har forsøgt sig med blandt andet imamer og advokat som mæglere. Men intet hjælper.

 

Der er generelt tale om sammenstød mellem to grundlæggene forskellige kulturer.

 

Kultursammenstød

Kulturen i ikke-vestlige især muslimske lande er grundlæggende meget anderledes end den vestlige kultur.

 

Der er stort set intet velfærdssamfund og derfor er man så afhængig af familien og klanen. Der er ikke meget demokrati, kvinder er undertrykte og har få rettigheder. Islam spiller generelt en betydelig rolle for samfundets indretning og folks adfærd. Det betyder ligegyldighed eller fjendtlighed over for vestlige befolkninger og værdier.

 

Det er generelt en kultur som denne, der præger en del indvandrere i Danmark, sådan kom vi lige nu oplever det i Albertslund, Odense og Korsør.

 

Det kan næppe løses med integration. Det kræver stop for indrejse og hjemsendelse af en del af dem, der allerede bor i Danmark. sker det ikke ender vi som Sverige, som Morten Uhrskov har beskrevet det andetsteds i avisen i dag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…