Irakisk ægtepar mishandlede nyfødt pige til døde: Manden ville have en dreng – han er dansk statsborger og slipper for udvisning

Den irakiske mand ønskede en dreng, men hans hustru fødte en pige.

 

Det blev til et mareridt for den lille nyfødte pige. De seks uger, hun nåede at leve, blev et smertehelvede.

 

Hun blev systematisk mishandlet ihjel. Fordi hun var en pige og ikke en dreng.

 

I går torsdag den 23. januar fandt et enigt nævningeting ved Retten i Glostrup den 34-årige far, Mohamad-Bager Faieq Hussein Al-Jeboury, og den 24-årige moder, Rand Yaseen moder skyldig i manddrab.

 

De er begge irakere og blev hver idømt fjorten års fængsel.

 

Moderen med udvisning for bestandig efter endt strafafsoning, da hun er irakisk statsborger,

 

Faderen har fået dansk statsborgerskab, og kan derfor ikke udvises. Han bliver i Danmark og kan efter endt strafsoning leve her på kontanthjælp, indtil han får folkepension.

 

Begge nægter sig skyldige og har anket dommen til landsretten.

 

Skærpende omstændigheder: Et værgeløst nyfødt barn

Under strafberegningen har nævningetinget lagt vægt på, at der er tale om et værgeløst nyfødt barn.

 

”Retten har fastsat straffen til fængsel i 14 år. Retten har i skærpende retning blandt andet lagt vægt på, at der var tale om et værgeløst barn, og at drabet blev begået af forældrene efter et meget fast fortsæt og plan, og at der blev begået vold over en lang periode,” hedder det i rettens begrundelse for afgørelsen.

 

I sin afgørelse lagde retten i sit domsudskrift vægt på, at de ”lægelige oplysninger med sikkerhed viste, at pigen havde været udsat for vold ved klemning, og at skaderne efter denne vold førte til hendes død.”

 

Bad en irakisk apoteker om ”noget, der kunne dræbe barnet”.

Mishandlingerne af den lille nyfødte baby, der ikke kunne gøre for, at hun ikke var en dreng, var kulminationen på et fosterdrab, der mislykkedes.

 

Af rettens referat af sagen fremgår det således, at moderen under et besøg i Irak opsøgte en apoteker, der kunne give hende et fosterdræbende medikament.

 

Det viser den korrespondance, som parterne har ført via internettet, og hvoraf det blandt andet fremgår, at de to irakiske forældrene havde søgt på internettet efter fosterdræbende midler.

 

Således hedder det i rettens referat baseret på internetkorrespondancen mellem det irakiske forældrepar blandt andet, at:

 

”Forældrene ikke ønskede barnet og talte om abort. Således skrev kvinden knap fem uger før fødslen under et besøg i sit hjemland Irak, at hun ville opsøge en apoteker og bede ham om noget, der kan dræbe barnet.”

 

I retten forklarede hun, at hun havde anskaffet piller, der kan fremkalde en abort, samt at hun havde taget pillerne umiddelbart før, hun fødte barnet tre måneder for tidligt.

 

Og så fulgte mishandlingen med formål at dræbe den uønskede pige

Pillerne virkede ikke efter formålet. Fostret overlevede og den lille pige kom til verden, men det irakiske ægtepar havde andre metoder.

 

Den lille pige, der skulle mishandles ihjel, fordi hun ikke var en dreng, blev i begyndelsen af marts 2019 født på Herlev Hospital.

 

I og med, at hun som nævnt blev født tre måneder for tidligt, blev hun straks overført til Rigshospitalet, men da hun her udviklede sig tilfredsstillende, blev hun fjorten dage senere ført tilbage til Herlev Hospital.

 

Her var hun i forældrenes magt, og det viste sig hurtigt, hvad det medførte.

 

Pigen, der var født tre måneder for tidligt, fik pludselig en punkteret lunge

Af rettens egen referat af sagen fremgår det, at:

 

”Under indlæggelsen her (Herlev Hospital, red.) blev hendes tilstand mere og mere ustabil, uden at personalet kunne finde en tilfredsstillende forklaring. Den 2. april blev hun akut overført til Rigshospitalet, da det pludselig viste sig, at hun havde en punkteret lunge.”

 

Men det irakiske ægtepar gav ikke op.

 

Den for tidligt fødte pige skulle dø, fordi hun ikke var en dreng, også selvom hun var blevet indlagt på Rigshospitalet.

 

”Pres hende igen – det vigtigste er, at du skal presse hende”

Efter indlæggelsen på Rigshospitalet fortsatte hendes situation med at være ustabil. Således fremgår det af rettens redegørelse for sagen blandt andet, at:

 

”På Rigshospitalet fortsatte hendes tilstand med at være ustabil, og den 9. april opstod en ny kritisk situation, hvor det blev konstatereret, at hendes anden lunge var punkteret. Nærmere undersøgelser viste nu, at hun havde adskillige brud på ribbenene, og polititiet blev straks orienteret.”

 

Og der var en grund til, at den lille nyfødte pige også fik punkteret en lunge efter indlæggelsen på Rigshospitalet.

 

Dagen efter indlæggelsen skrev den irakiske mand den 3. april til sin hustru:

 

”Pres hende igen” og ”Det vigtigste er, at du skal presse hende”, og den den 6. april skrev han: ”hvad tid dør hun?”.

 

Den 9. april kort før midnat opstod pludselig på ny en punkteret lunge, forårsaget af et nyt ribbensbrud.

 

Begge forældre var på det tidspunkt sammen med pigen. Siden da var pigen under konstant overvågning af personalet, og politiet blev tilkaldt.

 

De må virkelig have lagt kræfterne i

I retten forklarede ledende overlæge på Neonent-alafdelingen på Rigshospitalet, Morten Breindahl, at der skal aldeles stor kraft til at skade et spædbarns knogler.

 

”Et nyfødt barns knogle er meget lig gummi, fordi de skal kunne give efter, når det skal fødes. Der skal meget stor kraft til, at et ribben brækkes. Ikke engang når vi giver hjertemassage brækker ribben kun meget sjældent,” forklarede han ifølge Ekstra Bladet.

 

Det irakiske ægtepar må virkelig have lagt kræfterne i, da de mishandlede en tre måneder for tidligt fødte pige til døde, fordi hun ikke var en dreng.

 

En voldskultur har virkelig holdt sit indtog i Danmark, og dens medlemmer får rask væk dansk statsborgerskab med ret til at stemme. Det kan være som nogle imamer har opfordret til.

 

Eksempelvis på Morten Østergaard & Co.

 

Læs også:

https://ekstrabladet.dk/112/foraeldre-skyldige-draebte-deres-uoenskede-baby/7970602

 

https://denkorteavis.dk/2020/ny-indvandrerkvinde-fik-en-oeretaeve-i-foedesengen-hun-havde-foedt-en-pige-det-bestialske-drab-paa-nyfoedt-irakisk-pige-kommer-ikke-bag-paa-jordemoder/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20200114_Ellemann%20kan

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…